ALOHA WANDERWELL – EN BANEBRYTENDE EVENTYRER. 

21. MARS, 2023

Aloha Wanderwell var en nordamerikansk utforsker, filmskaper, hustru, mor og kvinnelig Indiana Jones. Allerede som sekstenåring ble hun den første kvinnen til å kjøre verden rundt, og hun gjennomførte reisen i en Ford Model-T. 

Ved å reise til steder få eventyrere noen gang hadde besøkt, fikk reisen hennes oppmerksomhet i media over hele verden. 

Aloha Wanderwell with Ford Model-T

ALOHAS FØRSTE ETAPPE

Med støtte fra Ford Motor Company startet Alohas ekspedisjon i Paris. Model T «Flivver» ble valgt fordi den var pålitelig og enkel å reparere.  

Ford ga også teknisk støtte gjennom sitt omfattende forhandlernettverk, som Aloha refererte til som «det eneste globale service-nettverket». Reisen hennes tok over syv år og gikk gjennom 43 land. Noen ganger ble bensin erstattet av parafin, og moste bananer erstattet smøreolje.  

På tur igjennom India, måtte okser taue Ford Model-T over våtmark og elver. 

Aloha Wanderwell in front of pyramids

ALOHA'S REISE MED EN MODERNE VRI 

Nesten hundre år senere, vil en annen utforsker følge i Alohas fotspor. Møt Lexie Alford, for mange kjent som Lexie Limitless - en moderne eventyrer med lidenskap for nye opplevelser. Hun er den yngste personen som har besøkt alle land i verden, dette gjennomførte hun før fylte 22 år. Lexie vil hente inspirasjon fra Aloha Wanderwell for å gjennomføre sitt neste prosjekt. Den moderne versjonen av Aloha's reise vil Lexie gjennomføre i nye helelektriske Ford Explorer. Det kommer utvilsomt til å oppstå utfordringer på veien, men det er jo det som gjør det spennende!  

Helelektriske Explorer

Lexie with a tablet

EXPLORING REINVENTED

Lexies reise med nye helelektriske Explorer starter her. Se den nedenfor. 

Helelektriske Explorer

Ford Exploring Reinvented