ELBIL BILER

100 % BATTERIDREVET

Ford Mustang Mach-e is charging

HVA ER EN ELBIL?

En helelektrisk bil, altså en elbil, drives 100 % av batteristrøm og lades fra et elektrisk ladepunkt. Det betyr null drivstoff og null utslipp under kjøring og en rekkevidde på opptil 610 km.

På veien opplever du umiddelbart dreiemoment, jevn, trinnløs akselerasjon og stillegående drift. 

Med ulike fordeler fra myndighetene og lavere servicekostnader kan det å velge elbil være bra for lommeboken din og miljøet.

HVORFOR VELGE ELBIL?

KJØRING MED NULL UTSLIPP

Kjør med fullstendig ro i sjelen fordi du vet at elbilen ikke bidrar til luftforurensning.

INGEN FLERE TURER TIL PUMPA

Elbiler tilbyr uavbrutt kjøring fra A til B. For alle turer unntatt de aller lengste. 

LAVERE DRIFTSKOSTNADER

Helelektriske biler har færre bevegelige deler enn en tradisjonell motor. Det betyr mindre vedlikehold, lavere kostnader og lengre levetid. 

HELELEKTRISKE MODELLER

SMART, RASK OG PRAKTISK LADING

Lad på veien med BlueOval™ Charge Network, som tilbyr over 450 000 ladepunkter over hele Europa, inkludert IONITY-stasjoner for hurtiglading. For enkel lading hjemme tilbyr vi smarte veggbokser og ladekabler til bruk med vanlige strømuttak. 

 

Les mer om Lading

Electric car charging
Ford Mustang Mach-E driving across a bridge

HVOR LANGT KAN EN ELBIL KJØRE?

Våre nyeste elbiler kombinerer batterier med stor kapasitet og en rekke teknologier, slik at de får lang rekkevidde på én lading. Mustang Mach-E har for eksempel en rekkevidde på opptil 610 km før den må lades.

 

Les mer om Rekkevidde

HVORDAN FUNGERER ELBILER?

Elbilene våre er utstyrt med litium-ionbatteripakker med høy ytelse . Li-ionbatteripakkene har høy strømkapasitet og mye kraft i en liten og lett enhet.

Slik fungerer elektriske biler: En lading gir batteriene kjemisk energi, som deretter kan «utlades» til den tilkoblede motoren. Det er dette som driver bilen og gir deg en behagelig kjøretur i din elektriske Ford.

I tillegg er alle elbilene våre utstyrt med et regenerativt bremsesystem. Energi som ellers ville ha gått tapt ved rulling uten motorkraft eller ved bremsing, gjenvinnes og kanaliseres direkte inn i batteriet. Dette gjør at elbilen får lengst mulig elektrisk rekkevidde.

Inner parts of the car