Sustainability

BIDRAR TIL Å BYGGE EN BEDRE VERDEN

BÆREKRAFT

Vårt mål er å bidra til en verden hvor alle er frie til å bevege seg og følge sine drømmer.  Vi har som mål å ha nullutslipp for alle biler solgt I Europa og være karbon nøytrale I vårt Europeiske fotavtrykk når det gjelder anlegg, logistikk og leverandører innen 2035.

Man driving Ford vehicle, side view

KLIMAENDRINGER OG MILJØET

Vi gir positive bidrag til verden rundt oss ved å redusere utslipp knyttet til bruk av kjøretøyene våre, ansvarlig administrasjon av driften og oppmuntre til den beste praksisen blant leverandørene våre.

  • Ford er i rute med å drive all produksjon med fornybar energi innen 2035.
  • Europa skal være blant de første Ford-regionene som skal bli karbonnøytral.
  • Ford har blitt med i «New Deal for Europe»-initiativet for å fremme innovasjon for en bærekraftig fremtid innen 2030.

PRODUKTSIKKERHET

Siden vi introduserte laminerte frontruter i 1927, har vi vært innovative når vi utviklet sikkerheten i våre biler. Fra Mustang Mach-Es perfekte Euro NCAP-sikkerhets- og -miljøvurderinger til den nyeste førerassistanseteknologien oppfyller eller overgår vi lovpålagte krav ved hjelp av nøyaktige evalueringer og strenge interne retningslinjer.

Yellow Ford Mustang driving along road, front view
View on the road from the top

LEVERANDØRER

Hos Ford stoler vi på at tusenvis av leverandører leverer materialer, deler og tjenester, så vi må bygge smarte løsninger for utfordrende bærekraftspørsmål.

  • Ford sikrer rettferdige arbeidsforhold, og vi fortsetter å kjøpe fra bedrifter som eies av minoriteter, veteraner og kvinner.
  • Vi har implementert en global strategi for ansvarlig innkjøp av råmaterialer.
  • Vårt mål er å være karbon nøytrale I vårt Europeiske fotavtrykk når det gjelder anlegg, logistikk og leverandører innen 2035.

BEDRIFTENS SAMFUNNSANSVAR

Å være en god samfunnsaktør er viktig for oss. Vi har en kontinuerlig forpliktelse til å hjelpe og støtte lokalsamfunnene vi opererer i, både lokalt og globalt. Vi investerer i våre ansatte gjennom programmer og prosjekter som bidrar til å gjøre vår del.

Family and dog on mountain road
Ford Mustang Mach-E driving in sunset

RESIRKULER DIN FORD

Når din Ford kommer til «veis ende» vil vi tilby gratis gjenvinning når kjøretøyet leveres til en godkjent gjenvinningsstasjon.

Direktiv for opphugging av biler/behandling ved «veis ende»

Direktivet for opphugging av biler/behandling ved "veis ende" (2000/53/EC) forlanger at produsentene tar en betydelig del av kostnadene ved å behandle opphugningsklare biler med ingen eller negativ markedsverdi for alle sine merker). 

Finn din nærmeste gjenvinningsstasjon

I samarbeid med Autoretur AS "tar vi tilbake" ethvert Ford kjøretøy til gjenvinning helt gratis, uansett når det ble registrert første gang. Kontakt Autoretur direkte på telefon 22 07 52 50»

 

Resirkuler din Ford

SKINNFRITT INTERIØR I FORD

Mustang Mach-E er bemerkelsesverdig av mange grunner, og en av dem er at den er 100 % skinnfri.

Da vi designet Mustang Mach-E, valgte vi å bruke bare bærekraftige, syntetiske materialer på hvert utstyrsnivå. Dette bidrar ikke bare til å gjøre bilene våre mer bærekraftige, men gjør det også mulig for oss å finjustere ytelsen til materialene vi bruker.

For polstringen i Mach-E utviklet vi Sensico, et skreddersydd syntetisk materiale med alle fordelene til skinn og mye mer. Det er mykt, taktilt, slitesterkt, pustende og vakkert å se på.

Rear seats