FØRERASSISTANSE

AVANSERT SIKKERHET. NYSKAPENDE KOMFORT.

Med travle veier og mange distraksjoner kan vi alle trenge hjelp til å gjøre reisene våre enklere. Vi introduserer Ford Avanserte førerassistansesystemer. Intelligente sikkerhetsfunksjoner som er utformet for å gjøre kjøreturen tryggere og mindre stressende.

ENKLERE PARKERING

AKTIV PARKERINGSASSISTENT

Bidrar til å gjøre det enkelt å parkere i en travel gate eller på trange steder. Systemet kan identifisere egnede parkeringsplasser, og deretter styrer det deg automatisk inn. Med ryggekameraer som lar deg holde et øye med omgivelsene dine, har du alltid kontrollen.

Utkjøringsfunksjonen kan deretter manøvrere deg ut av parkeringsplasser, mens sideparkeringshjelpen varsler deg om hindringer på siden av bilen.

Park assist on the dashboard
Screen with front view cameras

FRONTKAMERA MED VIDVINKELVISNING

Frontkameraet med vidvinkelvisning gir deg ekstra sikt på veien. Foran på bilen sitter det et lite vidvinkelkamera, og det gir en delt skjermvisning på multifunksjonsskjermen din, slik at du kan se kjøretøy, syklister og fotgjengere som nærmer seg på begge sider.

QUICKCLEAR OPPVARMET FRONTRUTE

Gjør frontruten raskt klar på kalde morgener. Tynne tråder varmer opp frontruten for å av-ise og avdugge glasset på sekunder, i tillegg til å bidra til å avrime viskerbladene.

A man in the driver's seat

MER AVSLAPPET KJØRING

Blue Ford Puma with adaptive cruise

INTELLIGENT ADAPTIV CRUISEKONTROLL

For mindre stress ved kjøring i tett trafikk. Du trenger bare å stille inn ønsket hastighet, og så vil den intelligente adaptive cruisekontrollen med køassistent automatisk opprettholde en forhåndsinnstilt avstand fra kjøretøyet foran, og stoppe bilen din om nødvendig. Når veien videre er klar, akselererer systemet tilbake til den valgte hastigheten.

FILSKIFTEVARSLER

Fremoverrettede kameraer kan registrere om du utilsiktet glir ut av kjørefeltet din. Systemet varsler deg da ved å vibrere rattet, og kan til og med gi forsiktig styreassistanse for å hjelpe deg tilbake i riktig kjørefelt. Filskiftevarsleren er utformet for kjøring på vei med flere kjørefelt. Systemet deaktiveres automatisk under 69 km/t, og kan også slåes av manuelt.

Red Ford Focus on the road
Blue Ford Puma on the road

BAKKESTARTASSISTANSE

Bakkestartassistanse gir deg ekstra kontroll når du starter i en helling. Systemet fungerer ved å holde på bremsetrykket i 2,5 sekunder ekstra, slik at du midlertidig hindres fra å rulle bakover (eller fremover) mens foten beveger seg fra bremsepedalen til gasspedalen. Det er også nyttig når du stopper og starter på glatt underlag.

AUTO-START-STOP

Når du stopper ved rødt lys eller i tett trafikk, kan Auto-Start-Stop automatisk slå av motoren mens det fortsatt leveres kraft til viktige systemer, som frontlykter, klimaanlegg og Ford SYNC 3. Når du er klar til å bevege deg igjen, trykker du bare på clutchen (eller trykker på gasspedalen for biler med automatgir), og motoren starter på nytt.

Blue Ford Puma on the road
Projection of a girl driving

10-VEIS JUSTERBARE SETER

Utformet for å øke komforten og redusere tretthet med ti separate justeringer og aktiv bevegelsesmassasje. Setene har elleve bevegelige puter som gir ekstra støtte, og også en behagelig massasje når det trengs. Nok til å slappe av, uten å distrahere.

SYSTEM FOR BLINDSONEVARSLING

Blindsonevarsling bruker sensorer til å se etter kjøretøy som er skjult i blindsonen din. Hvis et annet kjøretøy oppdages, vil systemet varsle deg via varsellamper som er innebygd i begge sidespeilene. Varsel for kryssende trafikk hjelper til ved rygging ut av områder med begrenset sikt, ved å varsle med lydsignal om kjøretøy som nærmer seg fra sidene.

Red Ford Focus in the mirror
Hands on the wheel

TRAFIKKSKILTGJENKJENNING

Trafikkskiltgjenkjenning er utformet for å identifisere skilt på siden av veien eller over den, enten de er permanente eller midlertidige. Du får deretter opp skiltinformasjonen, inkludert fartsgrenser, på instrumentpaneletTips. Fartsgrensene oppdateres hver gang du kjører inn i en ny fartssone.

SIKRERE STYRING

ELEKTRONISK STABILITETSKONTROLL

Bruk av sensorer fra de blokkeringsfrie bremse- og antispinnsystemene. Systemet for elektronisk stabilitetskontroll registrerer når bilen mister grepet og bremser automatisk pulserende på individuelle hjul for å bidra til å stabilisere den.

Green Ford Fiesta ST on the road
Blue Ford Fiesta ST on the track

VELTEBESKYTTELSE

Veltebeskyttelse overvåker bilen og kjøreforholdene kontinuerlig. Systemet starter hvis det er en farlig situasjon som kan føre til at kjøretøyet velter. Det utløser elektronisk stabilitetskontroll til å gripe inn, styre bilens hastighet og gjenopprette stabiliteten.

DEKKTRYKKOVERVÅKING

Tidlig varsel dersom et dekk mister luft. Registrerer når dekk begynner å miste trykk og advarer deg via instrumentpanelet. Du kan også motta varsler via FordPass-appen, og overvåke dekktrykk, spylervæske og mye mer.

Wheel's Ford Fiesta ST