FORD INNOVASJON

DESIGNER FREMTIDENS MOBILITET

Våre forskere, ingeniører, designere og vitenskapsfolk arbeider for å forbedre alle sider ved kjøreopplevelsen din. Fra funksjoner som gjør livet enklere, til systemer som bidrar til å redde liv – dette er Ford-teknologiene som former fremtidens mobilitet.

SMARTE LØSNINGER

FORD NØKKELFRITT SYSTEM 

Når du går mot bilen, vil Ford Nøkkelfritt system med Power Starter-knapp registrere nøkkelbrikken din, selv når den er i lommen eller vesken, og låser opp dørene automatisk. 

Når du setter deg i setet, trenger du ikke å tenke på tenningsnøkkel. Bare trykk inn clutchen og trykk på Ford Power Starter-knappen for å starte motoren.

Start-stop button on the dashboard
Woman opening the car trunk

FORD AUTOMATISK BAKLUKE

Perfekt når du har hendene fulle. Automatisk bakluke er en elektrisk bakluke som registrerer nøkkelbrikken din når du nærmer deg bilen, slik at du kan åpne bakluken ved å veive med foten under den bakre støtfangeren.

FORD MYKEY®

Ford MyKey® lar deg programmere Ford-nøklene dine med utvalgte sikkerhetsinnstillinger for bilen, for ekstra trygghet når du låner bort bilen din til en annen sjåfør. En konfigurert MyKey® kan angi maksimale hastighetsgrenser, påminnelser om sikkerhetsbelte og til og med kontrollere lydsystemets volum.

Screen dashboard
Fuel tank

FORD EASY-FUEL

Med Ford Easy-Fuel er det nesten umulig å fylle feil drivstoff på bilen din. Løsningen gjør at feil munnstykke ikke vil passe i åpningen. Easy-Fuel er også et system uten lokk. Du trenger derfor aldri å håndtere tanklokket igjen.

FORD- OG B&O-LYDSYSTEMER

Samarbeidet vårt med B&O sikrer deg utmerket lyd på bilturen. 

B&O-lydløsninger av høy kvalitet er spesielt skreddersydd for hver Ford-modell, slik at alle i bilen, uansett hvor de sitter, får den samme omsluttende lydopplevelsen.

Bang & Olufsen speaker
Ford trunk space

FORD EASYFOLD

Det nyskapende EasyFold-systemet gir deg fleksible sitteplasser uten problemer. Du kan legge ned setene med et knappetrykk for å skape et helt flatt lasterom.

YTELSE OG EFFEKTIVITET

FORD ECOBOOST

Den prisbelønte EcoBoost-motoren kombinerer mye kraft med bemerkelsesverdig god drivstoffutnyttelse. 

Turboladere bruker de bortkastede eksosgassene til å presse mer høytrykkluft inn i motoren, noe som gir en svært miljøvennlig turboeffekt.

Samtidig betyr et nøyaktig direkteinnsprøytingssystem at EcoBoost-motorer bare bruker den minste drivstoffmengden.

Engine inside
Screen dashboard

FORD ECOMODE 

Det innovative Ford EcoMode-systemet overvåker kontinuerlig hvordan kjørestilen din påvirker drivstofforbruket. 

Ved å analysere hastighet, girskift og bremsenivåer samt typen kjøreturer du foretar, kan du få råd om hvordan du kan forbedre drivstofføkonomien.

SIKKERHET

FORD LYSTEKNOLOGI 

I mørke vil auto-fjernlys automatisk få frontlyktene til å gå ned når det registrerer møtende trafikk eller en bil foran. Fjernlysene slås på igjen når veien er klar.

Adaptiv belysning med Ford Dynamic LED-frontlykter hjelper deg med å se i svinger. Frontlyktenes lysstråle beveger seg i samme retning som rattet og lyser opp veien foran.

Ford Headlight
Ford Focus

FORD INTELLIGENT PROTECTION SYSTEM

Ford Intelligent Protection System har to funksjoner: Det skal hjelpe deg med å unngå en ulykke, og beskytte deg hvis en kollisjon er nært forestående. 

Aktive systemer, slik som elektronisk bremsekraftfordeling, blokkeringsfrie bremser og antispinnsystem, fokuserer på å hjelpe deg med å holde kontroll på bilen. 

Passive systemer aktiveres i løpet av et sekund før et sammenstøt og inkluderer avanserte sikkerhetsbelter, kollisjonsputer og pedaler som kollapser ved sammenstøt.

FORD SYNC MED NØDASSISTANSE 

Dersom det mot formodning skulle skje en ulykke, kan Ford SYNC automatisk ringe nødetatene for deg ved hjelp av den parede og tilkoblede mobiltelefonen din.

Systemet gir viktig informasjon, slik som GPS-posisjonen din, selv om du skulle være forhindret fra å svare.

Front dashboard screen