GUIDE TIL LADING AV ELBIL HJEMME

Du har to alternativer for lading av den helelektriske bilen eller din ladbare hybrid hjemme. Når du ikke har ladeboks tilgjengelig: Bare koble bilen til en vanlig stikkontakt ved hjelp av den medfølgende ladekabelen, skal ikke brukes til daglig lading og brukes på stikkontakt med egen kurs. Og det raskeste: Et dedikert ladepunkt hjemme, som Ford ladeboks, for lading opptil fem ganger raskere enn en vanlig stikkontakt.

Hvor mye det koster å lade en elektrisk bil, avhenger av variabler som batteristørrelse, strømpris, hvor mye batteriet allerede er ladet, og elbilens temperatur.

Grå Kuga til lading

NØDLADING FRA VANLIG STIKKONTAKT

Det er enkelt å lade hybridbilen eller elbilen fra en vanlig stikkontakt, men vi anbefaler en egen ladeboks for rask og trygg lading. Det eneste du trenger, er den medfølgende kabelen for hjemmelading og en stikkontakt innen rekkevidde.

Det er ikke den raskeste metoden fordi vanlige stikkontakter leverer begrenset med strøm, men ved nødstilfeller kan du lade med normal kontakt. Kontakten du bruker må være tilpasset denne bruken, og dette skal ikke være den faste måten å lade på.

Du trenger ikke noe ekstrautstyr, så det er en kostnadseffektiv og tilgjengelig måte å lade elbilen hjemme på. Og du kan spare enda mer ved å velge en strømavtale med lavere priser i perioder med lavere belastning på nettet.

LADEPUNKTER HJEMME

Et ladepunkt for elbil hjemme, som Ford ladeboks, er en dedikert lader til elbilen eller den ladbare hybriden. Som navnet tilsier, er det en veggmontert enhet, vanligvis med en integrert ladekabel. Det er det raskeste alternativet for hjemmelading – opptil fem ganger raskere enn å lade via en vanlig stikkontakt.

Med ladepunktet Ford ladeboks for hjemmelading kan du også koble til FordPass-appen for å administrere ladeplaner, overvåke ladenivåer og styre tilgangen til laderen. Vi kan hjelpe deg med å ordne installasjonen av en Ford ladeboks gjennom vår lokale spesialinstallatør.

 

Installasjon av veggboks

Grå Mustang Mach-E til lading
Åpen ladeluke

LADEKABLER

Hvis du vil lade fra en vanlig stikkontakt, må du bruke kabelen for hjemmelading. Den følger som standard med alle Fords helelektriske biler og plug-in hybrider, som Mustang Mach-E og Kuga PHEV.

Hvis du reiser til utlandet eller vil koble til en annen type kontakt, kan du snakke med din Ford forhandler om kontakter for ladekabel og annet tilbehør til elbil og ladbar hybrid.

 

Se tilbehør