Mustang driving in the city

REKKEVIDDE FOR HYBRIDBILER OG ELBILER

SLUTT PÅ REKKEVIDDEANGST

REKKEVIDDE FOR HYBRIDBILER OG ELBILER

Hvor langt du kan kjøre på strøm, avhenger av biltypen. Plug-in hybrider har en elektrisk rekkevidde på cirka 65 kmRekkevidde for plug-in hybrider. Men rekkevidden til en helelektrisk bil er mye lengre enn dette takket være det større batteriet. Nyere modeller som Mustang Mach-E kan kjøre opptil 600 kmLong range med bakhjulsdrift på én lading.

Det handler ikke bare om batterikapasitet. Offentlige ladestasjoner dukker opp på flere og flere steder, noe som gjør det enda enklere å lade mens du er på farten. BlueOvalTM Charge-nettverket gir Ford-eiere tilgang til over 600 000 ladepunkter over hele Europa. 

SAMMENLIGNING AV REKKEVIDDE FOR ELBILER

Sammenlign egenskapene for elektrisk drift på Fords hybridbiler og elbiler for å se hvilken som passer for deg.

Modell

Drivlinje Helelektrisk rekkevidde

Mustang Mach-E

Helelektrisk Opptil 600 km

KUGA

Ladbar hybrid Opptil 65 km
next
prev

Modell

Drivlinje
Helelektrisk rekkevidde

E-Transit

Helelektrisk Opptil 318 km
next
prev

FÅ LENGST MULIG ELEKTRISK REKKEVIDDE

Med Fords helelektriske biler og ladbare hybridbiler har du bedre kontroll over den elektriske rekkevidden enn noen gang før.

Display ON

OPTIMALISERING AV ELBILENS REKKEVIDDE

I likhet med en vanlig motor har kjørestilen innvirkning på elbilens rekkevidde. Høy hastighet og rask akselerasjon bruker mer strøm og reduserer rekkevidden. For å få flest mulig kilometer ut av elbilen din må du derfor kjøre pent og med jevn hastighet.

Et annet tips er å bruke FordPass-appen til å forvarme eller kjøle ned kupeen mens bilen lader. Strømmen du sparer på å forvarme bilen betyr ekstra rekkevidde på veien. 

Og enda en ting: La regenerativ bremsing gjøre jobben. Hver gang det er mulig, lar du bilen redusere farten selv istedenfor å trykke inn bremsene, og på den måten sender du strøm tilbake til batteriet.

REGENERATIV BREMSING

Alle elbiler og hybridbiler fra Ford benytter teknologi for regenerativ bremsing. Systemet fanger opp energi som vanligvis går tapt ved bremsing, og sender den tilbake til batteriet, noe som bidrar til å øke rekkevidden.

For mild og full hybrid er regenerativ bremsing den eneste måten batteriet lades på. For ladbare hybrider og helelektriske biler er systemet bare supplerende og bidrar til å opprettholde ladingen og øke rekkevidden.

På ladbare hybrider viser det digitale dashbordet regenerativ lading mens det skjer, slik at du kan se at den elektriske rekkevidden øker i sanntid.

Regenerative Braking
Screen showing range

OVERVÅKING AV REKKEVIDDE

Det digitale instrumentpanelet til elbilen overvåker hvor mye elektrisk rekkevidde bilen har igjen, samt gjenværende batterinivå, slik at du vet nøyaktig når og hvor du må lade. 

Du kan også følge med på elbilens gjenværende rekkevidde og batterinivå ved hjelp av FordPass-appen, slik at du har all informasjonen du trenger – uansett hvor du er. 

TIPS TIL VINTERKJØRING

Temperaturer under 4 °C reduserer ytelsen til elbilbatteriet. Men det er noe du kan gjøre for å øke elbilens rekkevidde når det er kaldt:

1. Om mulig, parker i garasje for å redusere eksponeringen mot lave temperaturer.

2. Koble til laderen når du parkerer, og la bilen være av under lading.

3. Still inn forvarming for å varme opp batteriet og kupeen mens bilen lader.

4. Varm opp ved hjelp av varme i seter og ratt istedenfor med klimaanlegget.

5. Fjern snø fra bilen for å redusere vekten og luftmotstanden.

6. Kjør pent og med moderat hastighet for å spare batteristrøm.

7. Kontroller at dekktrykket er riktig, for sikkerhet og effektivitet. 

Mustang Mach-E driving in the winter

KJØREMODUSER

Tilpass bilens kjøreinnstillinger for å få mest mulig rekkevidde ut av hybridbilen eller elbilen din.

Mach-E on charge

HELELEKTRISK

Rekkevidden til elbiler optimaliseres av smarte teknologier. For eksempel en-pedalkjøring på Mustang Mach-E, som gir jevn og uanstrengt kjøring. Og du kan velge mellom tre kjøremoduser som finjusterer bilens ytelse, slik at du kan prioritere kraftig ytelse eller optimal rekkevidde.

LADBAR HYBRID

Valgene for elbilmoduser optimaliserer den ladbare hybridens rekkevidde og batterilevetid ved å gi deg kontrollen. Velg modusen EV Auto, og den veksler sømløst mellom elektrisk og bensin avhengig av kjøreforholdene. Eller du kan manuelt veksle mellom helelektrisk og bensindrevet kjøring for å øke effektiviteten og utnytte lavutslippssoner. 

Kuga charging