DERFOR BØR DU TA EU-KONTROLL HOS DIN FORD-FORHANDLER!

EU-kontrollen (periodisk kjøretøykontroll) er en miljø- og sikkerhetskontroll pålagt alle biler. Fra året bilen er 4 år skal personbiler og varebiler med totalvekt under 3,5 tonn kontrolleres annethvert år.

Derfor bør du ta eu-kontroll hos din ford-forhandler!

Ta EU-kontrollen hos din autoriserte Ford forhandler

Tar du EU-kontroll på din Ford hos en autorisert forhandler får du både et prisløfte og en spesialist på Ford som ser hva som er helt nødvendig og bytte og hva som ikke trengs å gjøres noe med.

Tilbakemeldingen fra våre merkeforhandlere er at flere og flere Ford-eiere velger sitt eget merkeverksted for den såkalte EU-kontrollen. Det er selvsagt gledelig for oss og henger nok sammen med at vi garanterer at vi skal kunne tilby like lav pris som våre konkurrenter. Det har nok vært mange som tror at merkeverksted er dyrere enn de andre kjedene. Det er det ikke, sier servicemarkedsdirektør i Ford Motor Norge, Hans Petter Tveten.

Bestill din verkstedtime for EU-kontroll her

For fra 1095 kroner for personbil og varebil kan du få utført EU-kontrollen hos et Ford-merkevarested.
Tveten tror at folk flest føler en trygghet ved at bilen blir gått over av mekanikere ved et autorisert merkeverksted som kjenner de forskjellige Ford-modellene ut og inn.
Den Periodiske kontrollen er i utgangspunktet lagd for at bilen skal være sikker. Da er det tryggest å bruke de som er best på Ford, og det er selvsalgt Ford selv, sier Tveten. Spar gjerne tid på å få utført EU-kontrollen samtidig som bilen likevel er inne på service eller annen vedlikeholdsarbeid, dersom det passer tidsmessig.

Hva sjekkes på en EU-kontroll?

EU-kontrollen består av to deler, en trafikksikkerhetsdel og en miljødel. I trafikksikkerhetsdelen kontrolleres blant annet lys, sikt, hjul, belter og bremser. I miljødelen måles støy og avgasser. For mer informasjon om EU-kontroll, les på Statens Vegvesen.

Husk at siste frist for gjennomført kontroll og eventuelle utbedringer nå er absolutte. Vi anbefaler derfor at du bestiller time i god tid!