NYE MUSTANG MACH-E GT TESTET: MYE SPORTY FAMILIEBIL FOR PENGENE.

OKTOBER 26, 2021

«Sjokkerende rask» og «veldig mye sporty familiebil for pengene» er blant konklusjonene til norske biljournalister etter å ha prøvekjørt ekstremversjonen av en av Norges mest solgte biler de siste månedene, Mustang Mach-E GT.

Mustang Mach-e

Med nye Ford Mustang Mach-E GT får du en helt rå helelektrisk SUV med akselerasjon som en supersportsbil, samtidig som du har god plass til fem personer og bagasje.

Med opptil hele 487 HK og 860 Nm i dreiemoment leverer nye Mustang Mach-E GT mer dreiemoment enn noen annen produksjonsmodell fra Ford i Europa. 0 - 100 km/t går unna på bare 3,7 sekunder.

Både superlativene og rosen satt løst etter at de første norske biljournalistene fikk prøvekjøre nyheten på et pressearrangement i Kroatia i oktober:    

  • «Plenty med ville hester som virkelig må tøyles dersom de slippes løs», skriver Vi Menn. De beskriver også nye Mustang Mach-E GT som «sjokkerende rask.»
  • «For en praktisk, elektrisk familiebil, som også kan levere kjøreglede når du har lyst, er ikke bare Mach-E GT det eneste alternativet i denne prisklassen akkurat nå, men et svært fristende et,» er dommen til Bil og Motorbloggen, som legger til «Dette er intet annet enn en vanvittig, på grensen til sjokkerende rask bil.»
  • «Det er lite å sette fingeren på og mye å gledes over i den nye Mach-E GT», er konklusjonen til Finansavisen Motor (krever abonnement) og gir bilen de betegner som «en av de råeste elbilene på markedet» 9 av 10 på poengskalaen sin.
  • «Kort oppsummert, det er ingen tvil om at Ford Mustang Mach-E GT er et knepp opp fra den ordinære, dersom det er ytelser du er ute etter. Den byr også på bedre sportslige egenskaper, og er klart morsommere å ratte på svingete veier,» konkluderer Elbil24.no.
  • «Bilen er en opplevelse å kjøre! En opplevelse som er et solid hakk nærmere Mustang DNA’et mange kjenner fra Mustang med bensinmotor,» er dommen til nybiltester.no
  • «Prisbombe med ytelser få kan matche», skriver Telemarksavisa (krever abonnement), og legger til at «Ford har klart å finne balansen mellom sportslighet og komfort, sportsbil og familiebil.»
  • «Mach-E GT har kraftressurser som ikke bare gjør den morsom, men det står også i stil med et kult ytre. Og ikke minst navnet,» skriver Elbilforeningen i sin omtale etter å ha prøvekjørt den helelektriske SUV-en.


ADAPTIVE DEMPERE, BREMBO-BREMSER OG NYTT KJØREMODUS

Nye Mustang Mach-E GT kommer som standard med to elektriske motorer, firehjulstrekk, avanserte MagneRide® adaptive dempere som justerer seg etter valgt kjøremodus og et bremsesystem fra Brembo. Til sammen gir dette fantastiske kjøreegenskaper. Mach-E GT kommer også med en unik drivlinjekalibrering som gjør at mer av dreiemomentet blir fordelt til bakhjulene sammenlignet med de andre Mustang Mach-E med firehjulstrekk.

Den kommer også med et nytt kjøremodus, «Helt utemmet», som er utviklet for å balansere bruken av krefter og dreiemoment for best mulig rundetider på bane.


UNIK SPORTSSTYLING OG SVÆRT MYE UTSTYR SOM STANDARD

Nye Mustang Mach-E GT kommer også som standard med svært mye utstyr og unik sportsstyling som gjør at den klart står ut i mengden:

  • Hjulbuer i samme farge som bilen, en 3D-grill i fargen Dark Matter Grey og en unik frontstøtfanger med luftinntak og frontsplitter.
  • Eksklusive 20 tommers aluminiumsfelger med høyglans svarte detaljer, røde bremsekalipere og svartlakkerte detaljer på blant annet tak, sidespeil, luftinntak og frontsplitter er blant eksteriørdetaljene som kommer med den nye versjonen.
  • På innsiden av det romslige førermiljøet setter du deg ned i Ford Performance-sportsseter med god polstring, kombinert med egendefinert «soft touch» ratt- og dørdetaljer gir dette bilen et helt unikt utseende. 

Nye Mustang Mach-E GT: Et råskinn av en elbil!

Les mer om nye Mustang Mach-E GT her