DAGFINN (79) KJØPTE SEG NYE MUSTANG MACH-E: DETTE ER DRØMMEBILEN!

OKTOBER 8, 2022

Da 79 år gamle Dagfinn Johansen så den knallrøde helektriske SUV-en Mustang Mach-E for første gang visste han at dette var drømmebilen. Jeg føler det som om ungdommen har kommet på snarvisitt når jeg sitter bak rattet på ponnien min, sier den spreke pensjonisten stolt.

Mustang Mach-e

– Jeg var i ren lykkerus fra den dagen jeg kjøpte bilen. Rød skulle den selvsagt være. Jeg har faktisk kjøpt både matchende røde bukser og en Mustang Mach-E t-skjorte ene og alene for jomfruturen. Å sette seg inn i denne er som å komme inn i en verden av luksus og en konsertsal med fantastisk musikk. Jeg føler meg rett og slett yngre, sier Johansen.

Den helelektriske SUV-en, nye Mustang Mach-E, har i løpet av noen måneder allerede rukket å bli en av Norges aller mest solgte biler. Den kan fås med bakhjulstrekk og opptil 610 km rekkevidde, eller som varianten 79-åringen fra Lørenskog endte opp med, med firehjulstrekk, 351 HK og opptil 540 km elektrisk rekkevidde.

Les mer om nye Mustang Mach-E her


LETT INN- OG UTSTIGNING, SYNLIG PANSER OG BRA KAMERAHJELP

– Det er mye jeg falt for med Mustangen. Den er høy nok til at inn- og utstigning går som en drøm. At jeg ser panseret foran gjør også at jeg bedre vet hvor bilen befinner seg. Jeg gruet meg litt til parkering, men kameraassistenten i bilen har blitt min beste venn.  Med den rødfargen så ser den også så bra ut at jeg får Mustang-grøssninger og gåsehud når jeg ser den, og jeg er ikke den eneste, sier Johansen.

Han har eid flere Ford-modeller før, men aldri en Mustang. Drømmen om å eie den ikoniske amerikaneren har han imidlertid båret på helt siden han eide en Studebaker kabriolet på 1960-tallet.

– Den røde ponnien får mye oppmerksomhet når den blir luftet

– Jeg har vært bilgal i 60 år og den Studebakeren har fulgt meg i hodet gjennom hele livet. Derfor bestemte jeg meg for å avslutte med en amerikaner. Når Mustangen dukket opp, ble det et enkelt valg. Det var drømmebilen. Dette er et ikon som også som elbil betyr noe helt spesielt blant både unge og gamle. Det er ikke måte på hvor mye oppmerksomhet jeg får når jeg er ute og lufter min røde ponni, sier Johansen.


KURERT FOR REKKEVIDDEANGST – HELT UTEN BIVIRKNINGER

Når det først skulle bli en elbil, har også Johansen kjent på rekkeviddeangsten – hvor langt kunne han komme uten å lade elbilen opp?

– Mustang Mach-E ble medisinen mot rekkeviddeangsten, og det ble en medisin helt uten bivirkninger. Det er en ren fryd og jeg er hele tiden avslappet i forhold til rekkevidden, også når jeg er ute på langtur. Jeg vet jeg har mye å gå på. Bilen gir meg en så sterk kjøreglede at jeg ofte ønsker det er lengre til målet enn det det faktisk er, sier pensjonisten fra Lørenskog.

Med lading opptil 150 kW på en IONITY-stasjon kan nye Mustang Mach-E, med opptil 610 km rekkevidde og bakhjulstrekk, lade hele 119 km på bare 10 minutter.


BERØMMER B&O LYDANLEGG: SOM Å HA FILHARMONIEN PÅ BESØK I BILEN!

79-åringen er også mer enn gjennomsnittlig opptatt av musikk. Når han bestilte bilen sørget han derfor å få premium og prisbelønt lydanlegget fra B&O med 10 høyttalere, inklusive egen subwoofer bak og en lydplanke integrert på toppen av bilens instrumentpanel.

– Det gir en helt fantastisk følelse å sette seg inn i de myke og behagelige setene og skru opp lyden. Det er som å få hele filharmonien inn i bilen og være i konsertsalen. Når våren kommer har jeg en drøm om å fylle opp bilen med godt voksne damer i retrovippeskjørt, røde sko, hestehale og rød leppestift som matcher støtfangerne og spille «Saturday Night Fever» så høyt at de danser rundt oss på fortauet, sier Johansen med et smil om munnen.

Bestill din prøvekjøring av nye Mustang Mach-E her

«Mach»-navnet er brukt for spesielle Ford Mustang-modeller siden 1960-tallet. Det ble opprinnelig brukt for Mustang Mach 1 – en bil som «som så ut som om den kunne bryte lydmuren».