TEKNOFRELSTE ROGER: DERFOR ER NYE MUSTANG MACH-E DET SMARTESTE VALGET

JANUAR 7, 2022

Da den erfarne elektroinstallatøren og faglige lederen, Roger Tørset, skulle kjøpe seg sin første elbil var det aldri noen tvil. Han ville ha den smarteste, lekreste og mest kjøreglade bilen på markedet, nye Mustang Mach-E.

Happy man standing next to Mustang Mach-E

– Som mer enn gjennomsnittlig opptatt av teknologi vil jeg ha det siste av alt fra førerassistanseteknologier til at bilen selv finner ut hvem som skal kjøre og stiller inn alt fra sete og speil til klima og radiostasjoner etter dette. Nye Mustang Mach-E er ikke bare best å se på. Den er smartest og er en drøm å kjøre, sier Trondheims-mannen.

Trønderen jobber til daglig som faglig leder i firmaet Flow Elektro som jobber blant annet med smart-teknologier og automatisering. De siste månedene har han kjørt rundt i sin nye Carbonized Grey Mustang Mach-E med firehjulstrekk og rekkevidde på opptil 540 kilometer.

Les mer om nye Mustang Mach-E her


MASKINLÆRING SØRGER FOR AT SYSTEMET BLIR BEDRE OG BEDRE MED TIDEN

– Akkurat som om jeg har et smarthus vil jeg ha en smart og toppmoderne bil også. Mustangen blir ved hjelp av løpende oppdateringer, omtrent som med mobiltelefonen, bedre og bedre etter som tiden går og lærer mine - eller konas - vaner å kjenne. Skulle jeg være på vei hjem fra jobb, og vanligvis ringer kona da, kan den også minne meg på det. Den er rett og slett selvlærende, sier Tørset.


ALT FRA KJØREEGENSKAPER TIL UNDERHOLDNING KAN TRÅDLØST FORBEDRES

Nye Ford Mustang Mach-E har mer enn 110 små datamaskiner som sitter rundt i hele bilen. Ved hjelp av det integrerte modemet i bilen og trådløse Power Up-oppdateringer kan alt fra rekkevidde til kjøreegenskaper og infotainment-løsninger hele tiden oppdateres med nye og spennende funksjoner og tjenester.

– Jeg benytter meg av svært mange av de funksjonene som bilen tilbyr, fra apper i bilen som optimaliserer kjøreturen, finner frem steder for å lade eller å spise, til underholdning. Når jeg drar på lengre turer planlegger jeg også ofte turen på mobilen og sender den rett til bilen. Det er også en ekstra luksus å sette seg inn i en forhåndsoppvarmet bil på de kaldeste dagene, sier den teknologifrelste trønderen.


TILPASS BILEN TIL DEG MED MER ENN 80 INNSTILLINGER

Inne i Mustang Mach-E styres systemet fra en HD-touchskjerm på hele 15,5 tommer. Herfra kan mer enn 80 innstillinger, alt fra temperaturen i kupeen til seteposisjonen og stemningslyset inne i bilen, innstilles personlig slik at alt ligger til rette for deg når du setter deg inn i bilen. Du kan også utføre en rekke operasjoner fra din mobiltelefon.

Ved hjelp av mobiltelefon eller nøkkel identifiserer systemet at du nærmer deg bilen, og sørger for at de riktige innstillingene blir brukt. Dersom mobilen er tom for strøm kan du trykke en personlig kode på bilens B-stolpe for å komme inn i bilen.

– Utrolig nydelig bil å kjøre

Den trønderske elektroingeniøren er også svært fornøyd med bilens kjøreegenskaper og elektriske rekkevidde.

– Det er en utrolig nydelig bil å kjøre, helt klart den beste jeg har hatt noen gang. Jeg har vel egentlig aldri hatt noe spesielt forhold til merket Ford, men nå har jeg definitivt et forhold til modellen Mustang Mach-E. En lang elektrisk rekkevidde er også viktig for meg da jeg kjører mye i løpet av dagen, også på kalde dager.

– Har blitt barnebarnas favorittbil

Tørsets to barnebarn har også allerede rukket å bli fan av hans nye helektriske SUV.

– Vi henter rett som det er barnebarna på 2 og 4 år i barnehagen, og da får jeg klar beskjed om at de vil kjøre Mustangen. De stortrives i det brede baksete som fint får plass til de to barnestolene. Dette er en helt fantastisk smart bil – både for dem som er opptatt av utseende, plass og kjøreegenskaper og for oss som er vel så opptatt av teknologien som skjuler seg under karosseriet, sier den teknofile trønderen, Roger Tørset.

Bestill din prøvekjøring av nye Mustang Mach-E her