Basketbilen er klar for sommeren

25. MAI, 2024

Basketball team

Med viktige støttespillere i ryggen, skal Oslo 3x3 i  sommer sørge for at unge over hele Oslo får sjansen til å henge sammen, trene og spille turneringer – helt gratis.

Det er en av årets første vårdager. På basketbanen bak Bislett Stadion står en stolt Axel Jewett, prosjektleder i Oslo 3x3, foran en helt ny Ford E-Transit med logo på siden. Rundt ham i en hestesko står støttespillere fra Ford, Gjensidigestiftelsen og Sparebankstiftelsen DNB. De har samlet seg i sola for å være med på avdukingen av et prosjekt de sammen har gjort mulig – basketbilen, en stor elektrisk varebil, med lang rekkevidde, full av basketutstyr. Mens han viser frem noe av utstyret som ligger klart inne i lasterommet, forteller Axel Jewett om planene Oslo 3x3 har for basket-sommeren 2024.

  • Vi skal kjøre basketbilen rundt og tilby de samme aktivitetene som vi har på Skur 13 på utebaner i hele byen, i hele sommer. I bilen har vi alt vi trenger for å arrangere turneringer og ha åpen bane, fra baller til musikkanlegg og scoreboards, sier Jewett entusiastisk.
  • Dette kunne vi ikke fått til uten sponsorene våre. På vegne av Oslo 3x3 vil jeg bare si tusen takk for støtten, sier Øivind Lundestad, styreleder i Oslo 3x3.
Basketball team

Et kjempekult konsept

Samarbeidet med Ford Motor Norge kom i stand da bilimportøren hørte at Oslo 3x3 trengte en romslig elektrisk varebil med god rekkevidde. Ford bestemte seg kjapt for at dette var noe de ville være med på.  

  • Konseptet til Oslo 3x3 er jo kjempekult. Vi er glade for å være med og bidra til en så god sak, sier Asgeir Nordeng, salgsdirektør i Ford Motor Norge. Han og informasjonsdirektør Anne Sønsteby står rett ved trepoengslinja og ser på mens ansatte og frivillige fra Oslo 3x3 tester skuddformen.
  • Det er skikkelig bra at Oslo 3x3 lager et gratis lavterskeltilbud som unge kan benytte seg av på sommeren, når mye annet er stengt, sier Sønsteby.

Les mer om E-Transit her.

Basketball team

Sahra Jaber fra Gjensidigestiftelsen forklarer at hun og stiftelsen er glade for å kunne støtte breddeaktivitetstiltak for ungdom. Hun plukker opp en ball og prøver et par skudd.

  • Oslo 3x3 reiser ut, de besøker bydelene, de er rundt omkring. Det er det som er viktig for oss; at de når flest mulig og at det er så lav terskel som mulig, sier Jaber.

Steinar Sæthre, rådgiver i Sparebankstiftelsen DNB, legger også vekt på tilgjengelighet og egenorganisering når han forklarer hvorfor stiftelsen støtter Oslo 3x3. Sæthre påpeker at de fleste barn er innom idretten på et tidspunkt, men at de fleste faller fra i ungdomsåra.

  • Dette er et tiltak som kan få flere unge til å være i aktivitet, rett og slett. Uten at det trenger å oppfattes som så alvorlig og forpliktende for ungdommene, sier Sæthre.
Basketball team

Tar med aktiviteten dit ungdommene er

Gjennom planleggingsappen Spond når Oslo 3x3 hver uke ut til over tusen ungdommer. I sommer skal Oslo 3x3 også dele aktivitetsplanene sine på TikTok og Instagram. På den måten skal det alltid være enkelt å finne ut hvor Oslo 3x3 og den nye E-Transit-basketbilen skal rigge opp, uansett om det er på Ullern eller på Furuset.

  • Tilbudet vårt på Skur 13 er veldig populært, men det er ikke alle som har tid eller penger til å komme ned til Tjuvholmen hver gang. Med basketbilen kan vi ta med aktiviteten dit ungdommene er, sier styreleder Øivind Lundestad.

Rett ved ham står Duc Nguyen og dribler. Han er tidligere norgesmester i 3x3, og en av de aller første som møtte opp fast da Oslo 3x3 først startet opp tilbudet i Skur 13. Nguyen gleder seg til en sommer med mye basket og turneringer, over hele byen.

  • Det blir veldig bra! Du vet, Oslo 3x3 har eksistert i tre år nå – og det blir bare bedre og bedre, sier Nguyen.
Basketball team