FORD INTRODUSERER 7 NYE HELELEKTRISKE BILER

MARS 14. 2022

Her er de helelektriske person- og varebilene som vil bli en del av vårt modellutvalg før utgangen av 2024 – en ny generasjon kjøretøy for en helelektrisk fremtid.

Ford Cars in the dark

Dette inkluderer en mellomstor 5-seters crossover med en rekkevidde på 500 km. Europasuksessen Ford Puma vil også komme i en elektrisk utgave. I tillegg vil det bli introdusert en sportslig crossover. 

I 2021 stod SUV-er og crossovere for 58 prosent av vårt personbilsalg i Europa, noe som er en økning på nesten 20 prosentpoeng fra 2020.

For å styrke vår posisjon som Europas ledende nyttekjøretøymerke, vil vår ikoniske Transit-familie inkludere fire nye helelektriske modeller. 

Først i rekken er den helt nye Transit Custom 1-tonns varebil og Tourneo Custom flerbruksbil. Disse vil bli etterfulgt av neste generasjon Transit Courier varebil og Tourneo Courier flerbruksbil.

«Vår ferd mot en helelektrisk fremtid er helt avgjørende for Ford. Den skal møte behovet for mobilitet i et Europa som krever mer innovasjon og total dedikasjon for kundene. Men det handler også om behovet for å ta bedre vare på planeten, noe som er grunnen til at vi vil bidra til å redusere utslippet i tråd med Parisavtalen,» sier Stuart Rowley, toppsjefen i Ford Europa.


STORE STEG MOT EN HELELEKTRISK FREMTID

De to helt nye helelektriske crossover personbilmodellene vil bli produsert ved vårt Cologne Electrification Centre i Tyskland. Her vil elbilproduksjonen økes til 1,2 millioner biler over en 6-års periode. Investeringene i produksjonen av de nye elektriske personbilene i Køln er forventet å bli 2 milliarder dollar. Dette inkluderer også investeringer i en ny fabrikk for montering av batterier som etter planen skal åpnes i 2024.

Med dagens annonsering vil Ford bidra til å kraftig øke antall produserte elbiler i Europa. Den nye helelektriske Mustang Mach-E og performance-varianten, Mustang Mach-E GT, er begge allerede tilgjengelige. I løpet av de neste månedene kommer også nye E-Transit. Det årlige salget av elbiler i Europa er forventet å være over 600 000 biler i 2026.

Det jobbes også med et nytt industriledende joint venture-selskap i Tyrkia, som vil kunne bli en av de største batterifabrikkene for elektriske biler i Europa. Til sammen vil disse satsningene bidra til Fords mål om vesentlige reduksjoner i karbonutslipp. Vi har som mål at det skal være nullutslipp fra bilsalget i Europa innen 2035. Da skal også alle våre europeiske fabrikker, vår distribusjon og leverandører være karbonnøytrale.