Home > Nyttig Info > Cookie guide
A girl looking at leaves through the magnifying glass

Fords informasjonskapsel policy

Hos Ford benytter vi oss av teknologiske løsninger som informasjonskapsler (cookies), piksler og lokal lagringsplass for å gjøre nettstedene våre brukervennlige og for å tilpasse innholdet så det blir mer relevant for deg. Denne guiden er laget for å forklare hva informasjonskapsler er, formålet med dem som brukes på Fords nettsteder, og hvilke muligheter du har for å kontrollere eller slette dem – hvis du bestemmer deg for dette.

Den handlingsansvarlige er etter personopplysningsloven (§ 2 4), den som bestemmer formålet med behandlingen av personopplysninger og hvilke hjelpemidler som skal brukes. Ford Motor Norge AS ved administrerende direktør er behandlingsansvarlig, men kan ved intern instruks delegere oppgaver til ansatte i bedriften.

Det rettslige grunnlaget for innsamling av opplysninger er samtykke, med mindre annet er spesifisert.

De opplysninger som samles inn er kontaktdata for kunder som ønsker å oppnå kontakt med Ford Motor Norge eller noen av våre autoriserte forhandlere. F.eks. om de ønsker prøvekjøring, opprette en profil under MyFord systemet eller lignende. Opplysningene vil i hovedsak begrense seg til navn, kontaktdetaljer og annen informasjon som er relatert til Fords biler; opplysninger som oppgis av den kunde eller person som besøker vår nettside. Det er selvfølgelig frivillig å oppgi slik informasjon og systemet er slik innrettet at det vil anmode om riktig samtykke, særlig gjelder det siste for visse aktiviteter, som å bestille prøvekjøring.

Ingen personopplysninger vil bli distribuert utenfor Ford Motor Norge, våre autoriserte forhandlere og vårt morselskap i EU. Alle innsamlede opplysninger vil bli behandlet, arkiver og slettet i overenstemmelse med norsk rett og fra mai 2018 etter GDBR, som fastsetter felles Europeiske regler for behandling av personopplysninger.

Den registrerte kan kreve innsyn, retting og sletting av personopplysninger etter de regler som til enhver gjelder i Norge.

For dette nettsted vil norsk rett gjelde. Verneting i første instans, vil være hjemtinget til Ford Motor Norge AS.

Ford Motor Norge AS er et heleid datterselskap av en rekke selskap eid av Ford Motor Company i USA. Selskapet har omfattende sikkerhetsrutiner rundt all sin datavirksomhet.

Henvendelser kan rettes til ford.no, ved administrerende direktør. Selskapets riktige postadresse er: Ford Motor Norge AS, postboks 514, 1411 Kolbotn.

Hva er en informasjonskapsel?

Så å si alle nettsteder benytter seg av informasjonskapsler. En informasjonskapsel er en liten datafil som lastes ned fra en server til din personlige datamaskin (PC) eller mobil når du besøker et nettsted. Neste gang du besøker nettstedet med samme enhet, vil den sjekke om den har en informasjonskapsel som nettstedet gjenkjenner. Hvis enheten har en slik informasjonskapsel, vil den kommunisere med nettstedet og la den lese den lagrede informasjonen. På denne måten kan nettstedet finne ut at nettleseren har vært på besøk tidligere, og i noen tilfeller tilpasse det viste innholdet deretter. Informasjonskapsler er tillatt etter ekomloven som trådte i kraft den 1. juli 2013, jfr. § 2 -7b. Ønsker du å administrere denne informasjonskapselen, finner du opplysninger om det på Nettvett.no

Du finner mer informasjon om informasjonskapsler på:


Hvilke informasjonskapsler bruker vi?

Informasjonskapslene brukt på dette nettstedet er kategorisert nedenfor. Kategoriene er basert på en veiledning om informasjonskapsler fra det britiske handelskammeret (ICC UK).
http://www.iccwbo.uk/pages/privacy


Kategori 1: «helt nødvendige» informasjonskapsler

Disse informasjonskapslene kreves for at du skal kunne bevege deg omkring på nettstedet og bruke dets funksjoner, for eksempel nettstedets sikre områder. Uten disse informasjonskapslene kan du ikke få tjenester du har bedt om, for eksempel handlekurver eller e-faktura.

Helt nødvendige informasjonskapsler:

Informasjonskapsel Beskrivelse av informasjonskapsel
isOwnerAuthenticated Hvis du besøker seksjonen med tjenester for eiere, holder denne informasjonskapselen rede på om du er innlogget eller ikke. Den lagrer denne informasjonen helt til du avslutter besøket.
JSESSIONID Disse informasjonskapslene lagrer informasjon om besøkte sider i løpet av økten.
opus_expiry, opus_firstName, opus_id, opus_token Brukt for My Ford-autentisering.

Kategori 1: «helt nødvendige» informasjonskapsler

Disse informasjonskapslene samler informasjon om hvordan de besøkende bruker nettstedet. Denne informasjonen forteller oss for eksempel hvilke sider som besøkes oftest, og om de besøkende får feilmeldinger fra nettsidene. Disse informasjonskapslene samler ikke informasjon som identifiserer en besøkende. All informasjon som disse informasjonskapslene samler, blir aggregert og er derfor anonym. Den brukes bare til å forbedre nettstedets funksjon.

Informasjonskapsler for ytelse:

Informasjonskapsel Beskrivelse av informasjonskapsel
TCID, TCSess, s3_, s3_log Brukes på alle nettstedene våre og hjelper oss med å telle antall besøkende og måle hvordan de bruker nettstedene, slik at vi kan forbedre innholdet og yte interaktive tjenester til de besøkende.
optimizelyBuckets, optimizelyEndUserId, optimizelySegments, optimizelyPendingLogEvents Hjelper oss med nettsted- og mobil A/B-testing.
reevoo_utma, reevoo_utmb, reevoo_utmc, reevoo_utmz, reevoo_sp_id.0c99, reevoo_sp_ses.0c99, reevoomark_marker Hjelper oss med å spore kundeaktivitet på nettstedet.
ARRAffinity, ipe_s, ipe.308.pageViewedCount Bidrar til sporing på nettstedet.
IDE, id, _utma, _utmb, _utmc, _utmt, _utmz Hjelper oss med å forbedre innholdet på sidene våre ved å gi oss elementær sporingsinformasjon. For eksempel antall ganger du har besøkt siden, hvilken søkemotor som sendte deg hit og hvilke søkeord du brukte.
s_cc, s_vi, s_sq, s_visit, ev_36_getval-, s_p_s_prop8-, v_starting, s_fid Hjelper oss med å telle antall besøkende, og måler hvordan de bruker sidene våre så vi kan forbedre dem. De sjekker også besøkendes ID av hensyn til brukersikkerhet.

Kategori 3: informasjonskapsler for «funksjonalitet»

Disse informasjonskapslene gjør at nettstedet husker valgene du tar. Dette omfatter brukernavn, språk og region du befinner deg i, og gir bedre, mer personlige funksjoner. For eksempel kan et nettsted gi deg lokal værmelding eller opplysninger om trafikken når informasjonskapselen vet hvilken region du befinner deg i. Disse informasjonskapslene kan også brukes for å huske endringer du har gjort i tekststørrelse, skrifttype og andre deler av nettsiden du kan tilpasse.

De kan også brukes til å levere tjenester du har bedt om, for eksempel se en video eller kommentere på en blogg. Informasjonen som samles av disse informasjonskapslene, kan anonymiseres slik at din surfeaktivitet ikke spores på andre nettsteder.

Informasjonskapsler for funksjonalitet

Informasjonskapsel Beskrivelse av informasjonskapsel
ford_cookie_legislation_seen, _cookietimer Lagrer om vi har varslet deg om bruken av informasjonskapsler på nettstedet vårt.
popIn Sporer konfigurasjonen til en bil som brukeren har sett på, og husker den i 7 dager. Hvis brukeren besøker stedet igjen i løpet av de 7 dagene, vises den konfigurerte kjøretøyinformasjonen.
ford_mobile_sniffer, _forcefullsite Dette sørger for at mobilbrukere blir vist innhold som er tilpasset mobile enheter. Sletter du denne informasjonskapselen, får du se standardversjonen av nettstedet som kanskje gir deg en redusert brukeropplevelse.
foe-is-disclaimer-acknowledged Hvis du bruker seksjonen for oppdatering av SYNC-programvaren på nettstedet vårt, lagrer denne informasjonskapselen om du har godtatt forbeholdet om bruk av informasjonskapsler eller ikke.
foe-vin Hvis du bruker seksjonen for oppdatering av SYNC-programvaren på nettstedet vårt, lagrer denne informasjonskapselen understellsnummeret som du har angitt.
FavoriteDealer Lagrer din valgte «favoritt»-Ford-forhandler.
foe-email Hvis du bruker seksjonen for oppdatering av SYNC-programvaren på nettstedet vårt, lagrer denne informasjonskapselen e-postadressen som du har angitt.

noFlash

 
fr Bidrar til å kunne velge Liker à la Facebook på nettstedet.
psyma_participation Denne informasjonskapselen hindrer at du blir vist spørreundersøkelser som du alt har fullført eller avvist.
_atuvc Bidrar til å dele data på sosiale media.
__stamap, __stdlxmap, __stgmap, __stid, __unam, __uset Bidrar til å dele data på sosiale media.
unsupported-browsers-overlay-counter, unsupported-browsers-overlay-session Overlegg for ustøttet nettleser.
dl-last-search-input, dl-last-search-type Denne informasjonskapselen lar oss lagre dine Finn forhandler-alternativer.
guxfoe-cookiedislcaimer Lagrer om vi har varslet deg om bruken av informasjonskapsler på nettstedet vårt.

Kategori 4: Informasjonskapsler for målretting/annonsering

Disse informasjonskapslene brukes til å levere relevante annonser som er tilpasset deg og dine interesser. De brukes også for å begrense antall ganger du ser en annonse og for å hjelpe oss med å måle effektiviteten av reklamekampanjen. De plasseres vanligvis av reklamenettverk med nettstedsoperatørens tillatelse. De husker hvilke nettsteder du har besøkt, og denne informasjonen deles med andre organisasjoner, som for eksempel annonsører. Informasjonskapsler for målretting kobles temmelig ofte til nettstedsfunksjonalitet som er levert av den andre organisasjonen.

Sporingspiksler

Noen av nettsidene våre kan inneholde elektroniske bilder kjent som sporingspiksler (også kalt «tracking pixels», «clear gifs» og «web beacons») som lar oss telle antall brukere som har besøk disse sidene.

Sporingspiksler samler kun begrenset informasjon, blant annet nummeret på informasjonskapselen, dato og klokkeslett for sidevisningen og en beskrivelse av siden med sporingspikselen.

Nettstedene våre kan også inneholde sporingspiksler plassert av tredjepartsannonsører. Disse sporingspikslene fører ikke personlig identifiserbar informasjon, og brukes kun til å spore nytteverdien av en spesiell kampanje.

Informasjonskapsler for målretting/annonsering

Informasjonskapsel Beskrivelse av informasjonskapsel
gt_uid Denne informasjonskapselen samler generell informasjon om sidene på «ford.no» som du besøker, inkludert viste kjøretøy og forhandlere du velger som «favoritt». Informasjonen kan brukes av oss til å plassere innhold på «ford.no». Dette omfatter tilbud som vi tror du kan ha nytte av. Informasjonskapselen lagres i opptil 365 dager.
AMCVS_ Adobe Cloud ID for markedsføring
Mbox Adobe-mål

Kontrollere og slette informasjonskapsler

Hvis du vil endre hvordan en nettleser bruker informasjonskapsler, som å blokkere eller slette informasjonskapsler fra Fords nettsteder (eller fra et hvilket som helst annet nettsted), kan du gjøre dette i nettleserens innstillinger. Det finnes en veileder for dette på Datatilsynets nettsider.

For å kontrollere informasjonskapsler godtar de fleste nettlesere at du enten aksepterer eller avviser alle informasjonskapsler, aksepterer kun bestemte typer av informasjonskapsler eller varsler deg hver gang et nettsted ønsker å lagre en informasjonskapsel. Det er også enkelt å slette informasjonskapsler som er lagret på enheten av en nettleser.

Framgangsmåten for å kontrollere og slette informasjonskapsler varierer etter hvilken nettleser du bruker. For å finne ut hvordan du gjør det med en bestemt nettleser, kan du bruke nettleserens hjelpefunksjon eller gå til http://www.aboutcookies.org som har en trinnvis forklaring på hvordan man kontrollerer og sletter informasjonskapsler i de fleste nettlesere. Tilsvarende finnes på Datatilsynets nettside.

Viktig informasjon

Bilder og informasjon vist på dette nettstedet gjengir kanskje ikke de siste norske spesifikasjonene – farger kan variere, alternativer og/eller tilbehør kan medføre tilleggskostnader, og lokaliteter og anvendte kjøretøyer kan befinne seg utenfor Norge.
Fords policy er å utvikle produkter kontinuerlig. Vi forbeholder rett til når som helst å endre spesifikasjoner, farger på modeller og detaljer vist og beskrevet på dette nettstedet.

[†] For passasjerkjøretøy: Dette er produsentens anbefalte «lovlig kjørbar»-pris for den viste modellen. Den inkluderer frakt til forhandler, myndighetenes årsavgift, engangsavgifter, registreringsomkostninger og merverdiavgift for ny bil, men ekskluderer eventuelle forhandlerrabatter.

Top