KJØRTE OSLO - TRONDHEIM UTEN LADESTOPP MED NYE MUSTANG MACH-E

Med en preproduksjonsvariant av en Mustang Mach-E kjørte administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg, Oslo - Trondheim uten ladestopp. Når han kom frem, var det fremdeles godt med batterikapasitet igjen.

23.09.2020

Red Mustang Mach-E with man

– Etter å ha hatt denne bilen til testing i Norge i et par uker, er konklusjonen at den har overprestert på en rekke områder. Vi kjørte for eksempel 484 km mellom Oslo og Trondheim uten ladestopp. Fremdeles hadde vi 14% batterikapasitet igjen. Det er vi svært fornøyde med, selv om det var en uhøytidelig test i forholdsvis rolig tempo til meg å være, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Bilen som ankom Norge i slutten av august, var en preproduksjonsvariant med firehjulstrekk og en rekkevidde på opptil 540 km. Målet med besøket var å teste Fords nye elektriske SUV på norske veier og ladestasjoner, for så å kunne gi de siste innspillene til Ford sentralt før kundeleveringene av Mustang Mach-E starter i Norge tidlig 2021.

Bygg og bestill din Mustang Mach-E her

– Enda bedre enn forventet

– Det var en svært hyggelig opplevelse å kjøre bilen til Trondheim. Du sitter høyt og har god oversikt rundt hele bilen. Selv med min høyde på 1,91 meter fant jeg meg godt til rette i setet på langturen. Til de mange tusen som allerede har forhåndsbestilt bilen vil jeg bare si at de kan glede seg. Dette var enda bedre enn forventet, sier Berg.

Etter mer enn 2500 km på norske veier og omfattende testing mot det norske ladenettverket konkluderer Ford med en vellykket testperiode av Mustang Mach-E.

Unik kombinasjon av svært lang rekkevidde og knallbra pris

- Bilen er svært romslig, komfortabel og har meget gode kjøreegenskaper. Her er det Mustang-gener i massevis for de kjøreglade. Kombinasjonen av lang elektrisk rekkevidde, det siste innen avansert teknologi og en knallbra pris gjør dette til noe helt nytt innenfor elbilsegmentet, sier Berg.

Nye Mustang Mach-E kommer blant annet med muligheter for OTA (Over-The-Air)- oppdateringer og benytter seg også av maskinlæring. Det betyr at bilen lærer av ditt bruksmønster, og at den kan oppdateres med ny funksjonalitet og ytelse fortløpende via internett etter at du har kjøpt den.

Økt elektrisk rekkevidde til 610 kilometer

Ford har også annonsert at rekkevidden etter den nye og langt strengere WLTP-målemetoden - på den bakhjulsdrevne varianten - har blitt oppjustert fra 600 til 610 km.

Ved leveringsstart tidlig i 2021 vil både varianter med firehjulstrekk og bakhjulstrekk være tilgjengelige.