FORD HAR SATT NED MODELLPRISENE PÅ
MUSTANG MACH-E FOR Å DEKKE VARSLET
MOMSINTRODUKSJON

Oktober 10, 2022

Ford reduserte 5. september 2022 modellprisene på samtlige Mustang Mach-E varianter av modellår 2023 som blir rammet av den varslede momsintroduksjonen på elbiler fra 2023.

Mustang Mach-E

Den varslede introduksjonen av moms fra 1. januar 2023 innebærer at elbiler som koster mer enn 500 000 kroner vil få 25 % moms på den delen av kjøpesummen som overstiger dette beløpet. Prisene for det nye modellåret for Mustang Mach-E ble justert til dels betydelig ned, slik at de nye bilprisene etter den varslede momsintroduksjonen fra 1. januar 2023 (eksklusiv frakt, levering og ekstrautstyr) vil være lik prisene som var gjeldende frem til 4. september 2022.

Les: Mustang Mach-E blir enda bedre: Økt tilhengervekt, mulighet for taklast og fri service

–  Et innslagspunkt for moms for elbiler på 500.000 kroner vil ramme veldig mange vanlige familiebiler, og vi er skuffet over at myndighetene ikke som et minimum står ved Hurdalsplattformen der innslagspunktet var satt til 600.000 kroner. For oss handler dette både om å sikre at taktskiftet til elbil fortsatt opprettholdes, og om å bidra til større forutsigbarhet for kundene. Det er mye usikkerhet i markedet rundt innføringen av moms på elbiler som blir bestilt i dag, men som først blir utlevert i 2023. For å redusere denne usikkerheten, og gi våre kunder en mer forutsigbar og konkurransedyktig pris på sin nye helelektriske Mustang Mach-E med levering i 2023, har vi valgt å gjøre denne prisreduksjonen på alle varianter av modellår 2023 som blir berørt, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Prisene på de forskjellige variantene av 2023-modellen av Mustang Mach-E vil dermed være som følger: