DEL VEIEN: VI GJØR VEIENE VÅRE TRYGGERE FOR ALLE

Veiene våre endrer seg. Og dette er måten vi bruker dem på. Uansett om du kjører eller sykler, går eller kjører motorsykkel, er det viktig at vi alle har respekt og forståelse slik at vi kan bidra til å holde oss selv og andre trygge. Det er her «Del veien»-kampanjen til Ford kommer inn, for å skape større harmoni mellom oss alle som bruker veien – uansett hvordan vi velger å reise.

cyclist waving at car

HOLD AVSTAND. HOLD DEG TRYGG

Å dele veien begynner med å gi deg selv og andre trygge omgivelser. Uansett om du sykler, går eller kjører bil, hvis du kan strekke deg ut og ta på det du passerer, og så tilbake igjen, da er du altfor nærme. Og husk at sosial avstand gjelder både på veien og fortauet, så sørg for at du følger lokal veiledning.

 

Se mer (PDF 502 KB)

HØR VEIEN, DEL VEIEN

Ny forskning utført av Ford ønsker å forstå hvilken rolle hørselen vår spiller i det å oppleve farer på veien – og om det å lytte til musikk på hodetelefoner kan være farlig for andre pendlere.

Prøv Fords oppslukende 8D-lydopplevelse på smarttelefonen din for å finne ut hvordan hørselen din hjelper deg med å dele veien på en tryggere måte.

 

Prøv å dele veien: I god behold

Share the road logo
Ford team wearing masks on scooters

DEL VEIEN-VEILEDNING FOR Å RENGJØRE KJØRETØYET DITT

Koronaviruskrisen har påvirket folks liv på utallige måter. For mange har hvordan og hvor vi jobber endret seg, og økt bevisstheten vår angående renslighet og hygiene. Vi bruker mer tid på å vurdere hvordan vi kan komme oss rundt på en sikker måte uten å utsette oss selv og andre for fare.

Tilbake til jobb på sykkelen din? Sosialt distansert på motorsykkelen din? Skal du leie en bil for helgen? Her er vår veiledning for å bli kvitt basiller i kjøretøyet ditt, uansett hvordan du velger å reise.

 

Les veiledningen (PDF 37 KB)

FORD EMOJI-JAKKEN HJELPER TIL MED Å «DELE VEIEN»

Det har aldri vært enklere å komme seg på sykkelen sin – og millioner av mennesker over hele Europa har valgt å sykle til jobb eller bruke sykkelen til sport og fornøyelse. Men kommunikasjon mellom sjåfører og syklister kan være vanskelig for syklister som må fjerne hendene fra styret for å indikere endringer i retning eller gi uttrykk for takk. Som en del av «Del veien»-kampanjen har Ford bestilt en prototype av Emoji -jakken. Denne unike kreasjonen, som ikke er tilgjengelig for kjøp, er utformet for å vise hvordan spenningene kan lettes ved å gjøre det enklere for syklister å vise førere tydelig hva deres intensjoner er – og hvordan de føler seg.

Cyclist wearing Ford emoji jacket
Exit warning technology being displayed on wing mirror

VARSLINGSTEKNOLOGI FOR UTSTIGNING SOM HJELPER FØRERE MED Å IKKE ÅPNE DØREN RETT FØR DET KOMMER EN SYKLIST BAKFRA

Hvert år oppstår tusenvis av ulykker som følge av at sjåfører eller passasjerer åpner en dør rett i kjørebanen til en syklist. «Bildøring» fører til at 60 syklister blir alvorlig skadet eller drept hvert år i Storbritannia alene, mens i Tyskland var det årsaken til rundt 3500 ulykker i 2018. Vi har nå utviklet en teknologi som én dag kan gjøre det enklere å unngå å slå døren inn i sårbare trafikanter, som også omfatter motorsyklister. Varsel for utstigning gir visuelle og hørbare varsler til veibrukere og personer i bilen når den oppdager at åpning av døren i en parkert bil kan forårsake en kollisjon. Det kan også forhindre at døren til en bil åpnes rett ut i veien for noen.

TEKNOLOGI SOM VISER DEG ET ANNET PERSPEKTIV

WheelSwap er en nyskapende virtuell virkelighetsopplevelse som gjør det mulig for brukere å se verden fra perspektivet til enten en syklist eller en sjåfør. Målet med WheelSwap er enkelt: å oppmuntre folk til å gjøre noen små endringer i måten de kjører eller sykler på, slik at alle er litt tryggere på veien.

Prøv WheelSwap hjemme på dine egne VR-hodetelefoner ved hjelp av filmene nedenfor, eller klikk her for å finne ut når de neste «Driving Skills for Life»-arrangementene finner sted.

Ford cycling virtual reality experience
Ford support car driving beside cyclists

PRAKTISKE TIPS, NYTTIGE TIPS

Vi har bedt eksperter på veisikkerhet om å sette sammen en liste over nyttige tips og hint som kan bidra til å gjøre alle til en mer hensynsfull trafikant. Så uansett om du er syklist eller kjører van, er det garantert noe du kan endre for alles beste. Og det vil gjøre det enklere, hyggeligere og tryggere for alle å komme seg fra A til B.

 

Last ned tips og triks (PDF 1,4 MB)

RELATERTE ARTIKLER