HVORDAN KAN VI HJELPE DEG?

Skriv inn ditt spørsmål…
Home > Eiere > Tjenester > FordPass Connect Support & FAQs
FordPass Connect

FordPass Connect

Support og ofte stilte spørsmål

FordPass Connect modem og FordPass-appen gjør samspillet mellom deg og bilen lettere enn noen gang. Finn ut mer om FordPass Connect-teknologien her.

Lær hvordan du kan få mest ut av FordPass Connect med våre «slik gjør du det»-videoer.

FAQs

Har du et spørsmål? Sjansen er ganske stor for at spørsmålet har blitt stilt tidligere. Nedenfor finner du svar på ofte stilte spørsmål.

 • Hva er forskjellen mellom FordPass, FordPass Pro og FordPass Connect?

  FordPass er en app som er designet for eiere av personbiler. Den lar deg kommunisere med bilen din ved hjelp av en rekke funksjoner i appen.

  FordPass Pro er utviklet for små bedrifter som eier et mindre antall biler. Den lar deg kommunisere med bedriftens biler ved hjelp av funksjoner i appen som er spesielt utviklet for jobbing på farten. 

  FordPass Connect er det innebygde modemet som muligjør tilkobling og dataoverføring til og fra bilen din, samt aktivering og bruk av funksjoner for tilkoblede biler.

  Viktige detaljer om modemet inkluderer:

  • eCall er gratis i hele bilens levetid.
  • Basisfunksjonene i FordPass Connect (fjernstart, fjernstyrt låsing og opplåsing) er gratis i de første 10 årene du eier bilen*.
  • Utvidede funksjoner som Live Traffic og Varslingssystem for lokale farer må betales for etter et 12 måneders gratis prøveabonnement*.
  • Telia er dataleverandøren for ditt FordPass Connect Wi-Fi hotspot. Telia tilbyr for øyeblikket en gratis prøveperiode for Wi-Fi hotspot. For å kjøpe tilleggsdatapakker, logger du deg inn på din online Telia-konto

  For mer informasjon om hver enkelt FordPass Connect-funksjon, se elementene i nedtrekksmenyen på denne siden.

  *Endringer kan forekomme og kan variere fra marked til marked .

  Hvordan kommer jeg i gang med å bruke FordPass Connect?

  Når du kjøper en Ford med FordPass Connect, må du laste ned FordPass-appen (for passasjerbiler) eller FordPass Pro (for nyttekjøretøy) til din smarttelefon, fra enten App Store eller Google Play.

  Hvordan blir FordPass Connect aktivert med smarttelefonen min?

  Du kan aktivere FordPass Connect under Hjem fanen i FordPass- eller FordPass Pro-appen. Du må deretter bekrefte aktivering inne i bilen, via skjermen. Se våre instruksjonsvideoer: https://www.youtube.com/

  Hvis du kjøpte en brukt Ford med FordPass Connect, må du gjennomfører en full tilbakestilling av SYNC-systemet, og deretter opprette en FordPass-konto i appen, eller logge inn med en eksisterende konto.

  Hvordan sjekker jeg om bilen min har et FordPass Connect-modem?

  FordPass Connect logo

  Hvis SYNC-skjermen i bilen din viser dette ikonet under innstillinger, betyr det at bilen din har et FordPass Connect-modem.

  Kan jeg legge FordPass Connect til min nåværende bil?

  Dessverre kan vi ikke oppgradere en bil til å inkludere FordPass Connect etter at den har blitt solgt.

  Vil det medføre ekstra kostnader å bruke FordPass Connect-funksjoner når jeg reiser utenlands?

  • Vår automatiske nødhjelpsassistanse, eCall, vil aldri føre til ekstrakostnader. Denne funksjonen er gratis i hele bilens levetid. eCall er et initiativ fra EU-kommisjonen som krever et system i bilen som ringer nødtjenestene dersom en automatisk eCall-hendelse aktiveres ved oppdagelse av en alvorlig trafikkulykke, eller dersom en manuell eCall initieres av en person i bilen. 
  • Det er ingen kostnader knyttet til de fjernstyrte FordPass Connect funskjonene (fjernstart, fjernstyrt låsing og opplåsing) de første 10 årene fra første registrering, verken hjemme eller i utlandet.
  • Wi-Fi hotspot-tilkoblingen kan variere fra land til land. Disse tjenestene og dataroaming er tilgjengelig i følgende land: Storbritannia, Spania, Tyskland, Italia, Frankrike, Østerrike, Belgia, Finland, Irland, Nederland, Polen, Portugal, Sverige, Danmark og Norge. 

  Det er Telia sin betingelser som er gjeldende for alle Wi-Fi hotspot-datapakker du har kjøpt.

 • Hva er et FordPass-abonnement?

  FordPass-betalingsabonnementet er en ekstrapakke som tilbyr Live traffic og varslingssystem for lokale farer. Tjenesten er tilgjengelig både gjennom FordPass og FordPass Pro-appen.

  Hva er inkludert i det kostnadsfrie FordPass-prøveabonnementet?

  Det kostnadsfrie prøveabonnementet inkluderer Live traffic og varslingssystem for lokale farer, som er gratis de 12 første månedene etter bilens registreringsdato. Deretter kreves et abonnement. 

  Hvor mye vil FordPass-abonnementet koste etter den kostnadsfrie prøveperioden?

  Etter den kostnadsfrie prøveperioden på 12 måneder kan du kjøpe datapakker fra Telia. For priser besøk Telia sine nettsider via FordPass-appen.

  Blir FordPass-abonnementet mitt kansellert automatisk hvis jeg selger bilen min?

  Hvis du selger bilen før de 12 første månedene etter registreringen av bilen, vil balansen på FordPass-prøveabonnementet bli overført til den nye eieren. Hvis du har satt opp betalingsabonnement etter de 12 første månedene, må du sørge for at du avslutter abonnementet.

  Kan jeg overføre et abonnement mellom tilkoblede Ford-biler? 

  Det er ikke mulig å overføre abonnementer mellom biler.

  Er bilen min kompatibel med Live traffic?

  Live traffic er kompatibel med alle biler som er utstyrt med et FordPass Connect-modem, og er tilgjengelig via over-the-air oppdateringer for brukere som har aktivert bilen gjennom FordPass eller FordPass Pro-appen.

  For biler uten et FordPass Connect-modem er Live traffic tilgjengelig hvis man kobler smarttelefonen og SYNC 3-navigasjonssystemet sammen via AppLink.

  Er bilen min kompatibel med varslingssystem for lokale farer?

  Varslingssystem for lokale farer vil være tilgjengelig for alle biler med et kompatibelt FordPass Connect-modem og passende kjørecomputer fra februar 2020. Det vil være tilgjengelig via over-the-air oppdateringer for brukere som har aktivert bilen gjennom FordPass eller FordPass Pro-appen.

  Live traffic og varslingssystem for lokale farer er kostnadsfritt de 12 første månedene ved kjøp av en ny Ford. Deretter kreves et abonnement.

  Live traffic er kostnadsfritt de 12 første månedene med FordPass Connect. Deretter kreves et abonnement. 

 • Når starter den kostnadsfrie prøveperioden?

  Den kostnadsfrie prøveperioden for abonnementet starter når du aktiverer funksjonaliteten via vår samarbeidspartner Telia sitt nettsted og i FordPass appen. Vennligst se vår Slik gjør du-video for å se hvordan.

  Hvordan kjøper jeg tilleggsdata når den kostnadsfrie perioden har utløpt?

  For å kjøpe datapakker kan du logge inn med FordPass-kontoen din eller på Telia sine nettsider. Det kan ta litt tid før den innkjøpte datapakken er klar til bruk i bilen ditt.

  Hva vil Wifi-hastigheten bli? Nedlastingshastighet? Opplastingshastighet?

  FordPass Connect Wifi hotspot vil motta opptil 4G LTE-hastigheter. LTE (Long Term Evolution) er en type 4G-teknologi som leverer den beste ytelsen og hastigheter tilgjengelig. Det betyr at 4G LTE er omlag 10 ganger raskere enn den eldre 3G-teknologien. Likevel vil hastigheten variere, avhengig av dekning.

  Hvor enkelt er det å avbryte et abonnement på Wifi hotspot?

  Når du kjøper data til Wifi hotspot, kjøper du datapakker og ikke et løpende abonnement. Datapakkene utløper når dataene tar slutt eller når de når tidsbegrensningen sin. Hvis du selger bilen din mens du har en aktiv pakke, kan du overføre gjenværende data til en annet Ford-modell. Du kan ikke overføre data til en bil som ikke er en Ford.

  Kan jeg endre SIM-kort til ett fra en annen leverandør?

  Nei, SIM-kortet er innebygget i FordPass Connect-systemet. Dette er gjort for å sikre en sømløs opplevelse når man passerer nasjonale grenser.

  Kan jeg ha en Telia-konto for Wifi og bruke den i flere Ford-modeller? 

  Ja, du kan bruke Telia-kontoen din og datapakker i flere Ford-modeller, men de kan ikke brukes samtidig. 

  Kan jeg bruke kjøretøyets Wifi hotspot når tenningen er av?

  Bilens Wifi hotspot vil fungere i 30 minutter etter at tenningen er skrudd av, så lenge nøkkelen er i bilen. De 30 minuttene kan bli redusert dersom det er lite strøm på batteriet.

  Kan jeg endre passordet for Wifi hotspot?

  Ja, vennligst se Slik gjør du-video.

  Kan jeg endre nettverksnavnet for Wifi-basen?

  Ja, vennligst se Slik gjør du-video.

  Kan jeg skru AV bilens Wifi hotspot? 

  Ja, det kan du gjøre i bilens meny.

  Kan jeg sette opp min bils Wifi hotspot som usynlig for andre enheter?

  Ja, det kan du gjøre i bilens meny.

 • Hvor finner jeg eCall-knappen?

  På nye Focus er eCall-knappen plassert øverst i takkonsollen. Knappen er merket med et rødt SOS. For å aktivere en eCall må du åpne dekselet og trykke på den røde knappen under dette.

  Hvordan virker eCall-delen av FordPass Connect?

  eCall ringer nødtjenestene automatisk etter en alvorlig ulykke. Det vil informere om bilens posisjon og gjøre det mulig for mottaker av nødtelefonen å kontakte bilen og sjekke om føreren er bevisst eller ikke. Akkurat som i Ford Nødhjelpsassistanse, aktiveres dette dersom en kollisjonspute utløses eller når bryteren for drivstoffpumpen blir deaktivert. Forskjellen mellom Ford Nødhjelpsassistanse og eCall er at eCall fungerer uten at man har en tilkoblet mobiltelefon med seg i bilen.

  Vil det koste noe å ta en eCall?

  Nei, Ford dekker alle eCall-relaterte datakostnader i hele bilens levetid.

  Må jeg fornye abonnementet mitt på FordPass Connect for å fortsatt kunne bruke eCall etter to år?

  Nei, Ford dekker alle eCall-relaterte datakostnader i hele bilens levetid.

  Hva hvis jeg trykker på den røde SOS-knappen ved et uhell?

  Ta det helt med ro. Mens eCall foretar et anrop vil du motta en hørbar og visuell advarsel fra bilen, og du har 15 sekunder på å avbryte anropet ved å trykke på den røde SOS-knappen igjen.

  Hva skjer hvis jeg er utsatt for en ulykke et sted der det er dårlige mottaksforhold eller ikke tilgjengelig mobildekning?

  Et eCall vil kun mislykkes hvis det er null tilgjengelig signal. Dette kan skje i enkelte områder.

  Hva slags nødsituasjoner kan eCall bistå meg med?

  eCall og SOS-knappen kan bistå deg med alle typer nødsituasjoner som skjer i bilen. Enten du har vært utsatt for en alvorlig ulykke, en medisinsk nødssituasjon eller du ser en ulykke og ønsker å gi nødetatene beskjed, trenger du bare å trykke på den røde SOS-knappen.

  Vil eCall alltid fungere?

  For at systemet skal kunne fungere, må bilens elektriske system og den trådløse tjenesten være tilgjengelige. Selv om vi har gjort flere tiltak for å sikre funksjonalitet også under kollisjonsforhold (inkludert et separat ekstrabatteri), kan bilens systemer, avhengig av alvorligheten av ulykken, være så ødelagte at eCall ikke vil være i stand til å starte eller fortsette et anrop.

 • Hvordan bruker jeg de fjernstyrte funksjonene?

  Se vår Slik gjør du det-video for nyttig informasjon om dette.

  Hvor langt unna bilen kan jeg være når jeg bruker låse / låse opp-funksjonen i FordPass-appen?

  Hvor som helst, så lenge smarttelefonen din og bilen har signal.

 • Kan en bil som er startet med fjernbetjent start ved bruk av FordPass-appen kjøres med en gang?

  Kun hvis nøkkelen er inne i bilen. En bil som er startet med fjernbetjent start kan ikke kjøres før nøkkelen er registrert inne i bilen.

  Hvilke mulige funksjoner kan aktiveres med fjernbetjent start (for eksempel oppvarmet frontrute)?

  Når en bil er startet via fjernbetjent start, vil det aktivere klimakontroll, oppvarmede seter og ratt, hvis de er stilt inn på automatisk modus.

  Kan jeg bruke fjernbetjent start på en Focus med manuell girkasse?

  Nei, fjernbetjent start er kun tilgjengelig i kombinasjon med automatgir.

  Er automatisk stopp inkludert i funksjonaliteten?

  Ja, fjernstyrt start vil kun kjøre i fem minutter etter at du har skrudd den på.

  Er det ikke ulovlig med fjernbetjent start i Europa?

  Nei, det er mulig å bruke fjernbetjent start, men brukeren må bruke denne funksjonen hensynsfult og sette seg inn i gjeldene lover og regler der man befinner seg. Funksjonaliteten er utformet slik at den kan brukes på en ansvarlig, sikker og ikke overdreven måte.

  Kan jeg stille inn fjernbetjent start slik at den starter min Focus hver morgen?

  Du kan ikke planlegge en fjernbetjent start. Funksjonaliteten er utformet slik at den kan brukes på en ansvarlig, sikker og ikke overdreven måte. Du må aktivere hver enkelt fjernbetjent start i FordPass-appen.

 • Hva er fordelene med FordPass Connect, sammenlignet med å bruke mobilen som kilde til Live traffic?

  FordPass Connect leverer trafikkkoppdateringer hvert annet minutt for alle veier, ikke bare hovedveiene, og datakostnadene for dette dekkes av FordPass Connect-abonnementet ditt.

  Hvordan bruker jeg Live traffic?

  Se vår Slik gjør du det-video for nyttig informasjon.

  Er det ulikheter mellom Live traffic fra FordPass Connect og Live traffic som er tilgjengelig i FordPass via AppLink?

  Ja, FordPass Connect Live traffic er helt integrert i SYNC-navigasjonssystemet ditt, og leverer en sømløs opplevelse. FordPass Connect Live traffic viser også trafikkhendelser på alle veier, mens FordPass Live traffic via AppLink kun dekker hovedveiene.

  Live traffic – mottar du en forespørsel om å akseptere en bedre rute, eller tar den deg automatisk til en ny kjørerute?

  Systemet legger automatisk om ruten under kjøreturen.  Ved starten på turen kan man se flere kjøreruter og siden velge ved å sjekke "trafikkliste"-valgmuligheten i navigasjonsmenyen.

  Hvem leverer dataene for Live traffic oppdateringer?

  Live traffic bruker over 100 ulike kilder. Den bruker informasjon innsamlet fra flere enheter, inkludert sensordata fra bilen, smarttelefoner, bærbare navigasjonsenheter, veisensorer og tilkoblede biler. Hendelser, slik som ulykker og veiarbeid blir overvåket mens de skjer, 24 timer i døgnet, sju dager i uken.

 • Hvilke (personlige) data blir delt med Ford og for hvilke formål?

  Vennligst se alle detaljene i vår personvernerklæring for tilkoblede biler på Fords nettside.

  Forhandleren fortalte at bilen min vil være tilkoblet når den kommer. Hva betyr det?

  Bilen ditt vil bli levert i en delvis aktivert modus, tilkoblet Ford, slik at du kan ha den siste modem-programvaren i bilen når du mottar den, og gi deg en enklere FordPass Connect aktiveringsopplevelse. I denne modusen vil bilen dele informasjon om den tilkoblede statusen sin med Ford, som vil anonymisere dataene og benytte disse til produktforbedring.

  Kan jeg hindre at FordPass Connect bruker mine opplysninger?

  Ja, du kan sette bestemte preferanser, som innsamlingen av tilkoblet kjøretøyinformasjon gjennom SYNC-systemets innstillinger i bilen din. Se personvernerklæring for tilkoblede biler på våre nettsider for mer informasjon.

  Hva om FordPass Connect sporer meg og vet hvor jeg er?

  FordPass Connect sporer deg ikke. Du styrer når FordPass Connect bruker posisjonen din for å levere deg tjenester, slik som oppdateringer i Live traffic. Hvis du har skrudd av stedsdeling vil det bare bli overstyrt hvis bilen ditt er utstyrt med eCall og denne funksjonaliteten blir startet av en alvorlig ulykke.  I denne nødssituasjonen vil posisjonen din bli kommunisert til nødetatene på linje med Europeisk lovgivning.

  Hva slags informasjon blir samlet inn?

  Avhengig av tjenestene og funksjonaliteten man velger kan FordPass Connect sende data, varierende fra posisjon og operasjonell informasjon til diagnoser. Programvareversjonsnummer og tilkoblingsinformasjon kan bli sendt til oss fra bilen for å levere tilkoblingsfunksjonene og gjennomføre oppdateringer trådløst. Mer detaljert informasjon kan finnes i personvernerklæring for tilkoblede kjøretøy på våre nettsider.

  Kan jeg bestemme hvilken informasjon som blir innsamlet?

  Ja, det kan du. SYNC-systemet ditt lar deg beholde kontrollen. Du kan stille inn preferansene i bilen, inkludert i forhold til hvilken tilkoblet kjøretøyinformasjon som blir delt med oss, under Tilkobling-innstillinger når som helst.

  Vennligst legg merke til at å koble fra bilen eller gjøre endringer i innstillinger for datadeling kan påvirke kvaliteten eller tilgjengeligheten for enkelte tjenester som Live traffic, eller fjernstyrt låsing og opplåsing.

  Hvordan vet jeg hvilken informasjon som blir samlet inn av FordPass Connect?

  Avhengig av hvordan bilen ditt er utstyrt, kan noe av informasjonen bli levert i bilen. Du kan lese alt om informasjonsinnsamlingen gjennom FordPass Connect i vår personvernerklæring for tilkoblede biler på Fords nettsted, og du kan administrere denne informasjonen innenfor Tilkobling-innstillingene i SYNC-skjermen.

  Hvordan blir denne informasjonen brukt?

  Vi har forpliktet oss til å administrere den personlige informasjonen din, inkludert informasjon fra den tilkoblede bilen ditt, rettferdig og i samsvar med personvernerklæringen vår og loven. For alle detaljer om dette, se vår personvernerklæring for tilkoblede biler på Fords nettsted.

  Blir opplysningene overført til andre land?

  Opplysningene blir overført til og lagret på servere drevet av oss og våre tjenesteleverandører. Den personlige informasjonen din vil bli behandlet i samsvar med lokal lov om databeskyttelse, og kan bli overført innenfor den europeiske økonomiske sonen ("EEA"), i tillegg til land utenfor EEA (inkludert til USA). Mer informasjon kan finnes i personvernerklæring for tilkoblede kjøretøy på Fords nettsted.

Top