Home > Eiere > Tjenester > FordPass Connect Support & FAQs
FordPass Connect

FordPass Connect

Support og ofte stilte spørsmål

FordPass Connect modem og FordPass-appen gjør samspillet mellom deg og bilen lettere enn noen gang. Finn ut mer om FordPass Connect-teknologien her.

FordPass Connect teknologi

Lær hvordan du kan få mest ut av FordPass Connect med våre «slik gjør du det»-videoer.

FAQs

Har du et spørsmål? Sjansen er ganske stor for at spørsmålet har blitt stilt tidligere. Nedenfor finner du svar på ofte stilte spørsmål.

 • Hva er forskjellen mellom FordPass og FordPass Connect?

  FordPass er en app som man kan laste ned på smarttelefonen sin. FordPass Connect innebærer funksjonalitet muliggjort via et modem innebygget i bilen, slik at man eksempelvis kan få Live traffic vist i navigasjonsskjermen og å gjøre bilen til et Wifi Hotspot. FordPass Connect tilfører mer funksjonalitet inn i FordPass-appen da man kan låse bilen opp og igjen via appen, fjernstarte biler med automatigir samt motta varsler om bilens tilstand. Noter at ikke all funksjonalitet er tilgjengelig på alle modeller – kontakt din Ford-forhandler for mer informasjon.

  Hvilke biler og nyttekjøretøy har FordPass Connect?

  For øyeblikket er FordPass Connect tilgjengelig på nye Focus, Connect, nye Edge, Fiesta og EcoSport. På enkelte varianter er det standard, på andre er det tilgjengelig som tilvalg.

  Hvordan får jeg FordPass Connect?

  Når du kjøper en ny Ford med modem, vil forhandleren hjelpe deg med å aktivere modemet ditt i forbindelse med overleveringen av bilen, samt forklare hvordan du får FordPass Connect.

  Hvordan kommer jeg i gang med å bruke FordPass Connect?

  Når du kjøper en bil med FordPass Connect, må du laste ned  FordPass appen, registrere en konto og knytte den opp mot bilen din for å aktivisere FordPass Connect fullt ut. Spør gjerne forhandleren din om hjelp, eller se våre Slik gjør du-videoer for å komme i gang. Hvis du kjøpte en brukt Ford som har FordPass Connect privat, må du forsikre deg om at du gjenopretter fabrikkinnstillinger på SYNC-systemet for å tilbakestilling systemet, samt kobler bilen til din FordPass-konto.

  Hvordan blir FordPass Connect aktivert med smarttelefonen min?

  FordPass Connect må aktiveres innenfor Transport-delen i FordPass-appen, og bekreftet i selve bilen, på displayskjermen. Se våre Slik gjør du-videoer for detaljerte instruksjoner.

  Er alle tjenester og funksjoner i FordPass Connect tilgjengelige i alle biler og nyttekjøretøy?

  eCall er kun tilgjengelig i nye Focus med FordPass Connect. Fjernstart av bilen er tilgjengelig på Focus, Edge og Connect, samt Fiesta og EcoSport produsert fra mai 2019 forutsatt at bilen har automatgir.

  Hvordan sjekker jeg om bilen min har et FordPass Connect-modem?

  FordPass Connect logo

  Innstillingsskjermen til SYNC systemet vil ha et ikon som vist under {{ bilde nedenfor}} som betyr at bilen din har et modem.

  Kan jeg legge FordPass Connect til min nåværende bil?

  Dersom bilen er produsert uten FordPass Connect, er det ikke mulig å ettermontere denne funksjonaliteten. Den er kun tilgjengelig med biler som har montert modem på fabrikken.

  Hvordan kan jeg avslutte abonnementet?

  FordPass Connect er kostnadsfritt de to første årene (løper fra samme tidspunkt som startdato for nybilgarantien). Etter denne kostnadsfrie perioden vil ikke abonnementet automatisk gå over til et betalt abonnement, så du trenger ikke å kansellere abonnementet.

  Vil FordPass Connect fungere hvis jeg reiser utenlands?

  Ja. Forbindelsen med Wifi Hotspot kan variere fra land til land.  Disse tjenestene og dataroaming er tilgjengelig i følgende land: Storbritannia, Spania, Tyskland, Italia, Frankrike, Østerrike, Belgia, Finland, Irland, Nederland, Polen, Portugal, Sverige, Danmark og Norge.

  Når jeg kjører i et annet land, vil det da tilkomme ekstra kostnader?

  Nei, det er ingen kostnader for å bruke FordPass Connect-funksjoner, for eksempel Live Traffic og fjernstyrte funksjoner som dekkes av din to-årige prøveperiode.

  For eCall vil det aldri påløpe ekstra kostnader, siden denne funksjonen er gratis i hele bilens levetid.

  Må jeg betale for FordPass Connect?

  Når du kjøper en ny Ford med FordPass Connect, vil du få en to-årig kostnadsfri prøveperiode som løper fra datoen nybilgarantien starter (unntatt Wifi-datapakke). Etter prøveperioden har du muligheten til å abonnere på FordPass Connect for å fortsette å bruke kjøretøyets tilkoblede funksjoner.

 • Når starter den kostnadsfrie perioden på 3 måneder / 3GB?

  Den kostnadsfrie prøveperioden for abonnementet starter når du aktiverer funksjonaliteten via vår samarbeidspartner Telia sitt nettsted og i FordPass appen. Vennligst se vår Slik gjør du-video for å se hvordan.

  Hvordan kjøper jeg tilleggsdata når den kostnadsfrie perioden har utløpt?

  For å kjøpe datapakker kan du logge inn med FordPass-kontoen din eller på Telia sine nettsider. Det kan ta litt tid før den innkjøpte datapakken er klar til bruk i bilen ditt.

  Hva vil Wifi-hastigheten bli? Nedlastingshastighet? Opplastingshastighet?

  FordPass Connect Wifi hotspot vil motta opptil 4G LTE-hastigheter. LTE (Long Term Evolution) er en type 4G-teknologi som leverer den beste ytelsen og hastigheter tilgjengelig. Det betyr at 4G LTE er omlag 10 ganger raskere enn den eldre 3G-teknologien. Likevel vil hastigheten variere, avhengig av dekning.

  Hvor enkelt er det å avbryte et abonnement på Wifi hotspot?

  Når du kjøper data til Wifi hotspot, kjøper du datapakker og ikke et løpende abonnement. Datapakkene utløper når dataene tar slutt eller når de når tidsbegrensningen sin. Hvis du selger bilen din mens du har en aktiv pakke, kan du overføre gjenværende data til en annet Ford-modell. Du kan ikke overføre data til en bil som ikke er en Ford.

  Kan jeg endre SIM-kort til ett fra en annen leverandør?

  Nei, SIM-kortet er innebygget i FordPass Connect-systemet. Dette er gjort for å sikre en sømløs opplevelse når man passerer nasjonale grenser.

  Kan jeg ha en Telia-konto for Wifi og bruke den i flere Ford-modeller? 

  Ja, du kan bruke Telia-kontoen din og datapakker i flere Ford-modeller, men de kan ikke brukes samtidig. 

  Kan jeg bruke kjøretøyets Wifi hotspot når tenningen er av?

  Bilens Wifi hotspot vil fungere i 30 minutter etter at tenningen er skrudd av, så lenge nøkkelen er i bilen. De 30 minuttene kan bli redusert dersom det er lite strøm på batteriet.

  Kan jeg endre passordet for Wifi hotspot?

  Ja, vennligst se Slik gjør du-video.

  Kan jeg endre nettverksnavnet for Wifi-basen?

  Ja, vennligst se Slik gjør du-video.

  Kan jeg skru AV bilens Wifi hotspot? 

  Ja, det kan du gjøre i bilens meny.

  Kan jeg sette opp min bils Wifi hotspot som usynlig for andre enheter?

  Ja, det kan du gjøre i bilens meny.

 • Hvor finner jeg eCall-knappen?

  På nye Focus er eCall-knappen plassert øverst i takkonsollen. Knappen er merket med et rødt SOS. For å aktivere en eCall må du åpne dekselet og trykke på den røde knappen under dette.

  Hvordan virker eCall-delen av FordPass Connect?

  eCall ringer nødtjenestene automatisk etter en alvorlig ulykke. Det vil informere om bilens posisjon og gjøre det mulig for mottaker av nødtelefonen å kontakte bilen og sjekke om føreren er bevisst eller ikke. Akkurat som i Ford Nødhjelpsassistanse, aktiveres dette dersom en kollisjonspute utløses eller når bryteren for drivstoffpumpen blir deaktivert. Forskjellen mellom Ford Nødhjelpsassistanse og eCall er at eCall fungerer uten at man har en tilkoblet mobiltelefon med seg i bilen.

  Vil det koste noe å ta en eCall?

  Nei, Ford dekker alle eCall-relaterte datakostnader i hele bilens levetid.

  Må jeg fornye abonnementet mitt på FordPass Connect for å fortsatt kunne bruke eCall etter to år?

  Nei, Ford dekker alle eCall-relaterte datakostnader i hele bilens levetid.

  Hva hvis jeg trykker på den røde SOS-knappen ved et uhell?

  Ta det helt med ro. Mens eCall foretar et anrop vil du motta en hørbar og visuell advarsel fra bilen, og du har 15 sekunder på å avbryte anropet ved å trykke på den røde SOS-knappen igjen.

  Hva skjer hvis jeg er utsatt for en ulykke et sted der det er dårlige mottaksforhold eller ikke tilgjengelig mobildekning?

  Et eCall vil kun mislykkes hvis det er null tilgjengelig signal. Dette kan skje i enkelte områder.

  Hva slags nødsituasjoner kan eCall bistå meg med?

  eCall og SOS-knappen kan bistå deg med alle typer nødsituasjoner som skjer i bilen. Enten du har vært utsatt for en alvorlig ulykke, en medisinsk nødssituasjon eller du ser en ulykke og ønsker å gi nødetatene beskjed, trenger du bare å trykke på den røde SOS-knappen.

  Vil eCall alltid fungere?

  For at systemet skal kunne fungere, må bilens elektriske system og den trådløse tjenesten være tilgjengelige. Selv om vi har gjort flere tiltak for å sikre funksjonalitet også under kollisjonsforhold (inkludert et separat ekstrabatteri), kan bilens systemer, avhengig av alvorligheten av ulykken, være så ødelagte at eCall ikke vil være i stand til å starte eller fortsette et anrop.

 • Hvordan bruker jeg de fjernstyrte funksjonene?

  Se vår Slik gjør du det-video for nyttig informasjon om dette.

  Hvor langt unna bilen kan jeg være når jeg bruker låse / låse opp-funksjonen i FordPass-appen?

  Hvor som helst, så lenge smarttelefonen din og bilen har signal.

 • Kan en bil som er startet med fjernbetjent start ved bruk av FordPass-appen kjøres med en gang?

  Kun hvis nøkkelen er inne i bilen. En bil som er startet med fjernbetjent start kan ikke kjøres før nøkkelen er registrert inne i bilen.

  Hvilke mulige funksjoner kan aktiveres med fjernbetjent start (for eksempel oppvarmet frontrute)?

  Når en bil er startet via fjernbetjent start, vil det aktivere klimakontroll, oppvarmede seter og ratt, hvis de er stilt inn på automatisk modus.

  Kan jeg bruke fjernbetjent start på en Focus med manuell girkasse?

  Nei, fjernbetjent start er kun tilgjengelig i kombinasjon med automatgir.

  Er automatisk stopp inkludert i funksjonaliteten?

  Ja, fjernstyrt start vil kun kjøre i fem minutter etter at du har skrudd den på.

  Er det ikke ulovlig med fjernbetjent start i Europa?

  Nei, det er mulig å bruke fjernbetjent start, men brukeren må bruke denne funksjonen hensynsfult og sette seg inn i gjeldene lover og regler der man befinner seg. Funksjonaliteten er utformet slik at den kan brukes på en ansvarlig, sikker og ikke overdreven måte.

  Kan jeg stille inn fjernbetjent start slik at den starter min Focus hver morgen?

  Du kan ikke planlegge en fjernbetjent start. Funksjonaliteten er utformet slik at den kan brukes på en ansvarlig, sikker og ikke overdreven måte. Du må aktivere hver enkelt fjernbetjent start i FordPass-appen.

 • Hva er fordelene med FordPass Connect, sammenlignet med å bruke mobilen som kilde til Live traffic?

  FordPass Connect leverer trafikkkoppdateringer hvert annet minutt for alle veier, ikke bare hovedveiene, og datakostnadene for dette dekkes av FordPass Connect-abonnementet ditt.

  Hvordan bruker jeg Live traffic?

  Se vår Slik gjør du det-video for nyttig informasjon.

  Er det ulikheter mellom Live traffic fra FordPass Connect og Live traffic som er tilgjengelig i FordPass via AppLink?

  Ja, FordPass Connect Live traffic er helt integrert i SYNC-navigasjonssystemet ditt, og leverer en sømløs opplevelse. FordPass Connect Live traffic viser også trafikkhendelser på alle veier, mens FordPass Live traffic via AppLink kun dekker hovedveiene.

  Live traffic – mottar du en forespørsel om å akseptere en bedre rute, eller tar den deg automatisk til en ny kjørerute?

  Systemet legger automatisk om ruten under kjøreturen.  Ved starten på turen kan man se flere kjøreruter og siden velge ved å sjekke "trafikkliste"-valgmuligheten i navigasjonsmenyen.

  Hvem leverer dataene for Live traffic oppdateringer?

  Live traffic bruker over 100 ulike kilder. Den bruker informasjon innsamlet fra flere enheter, inkludert sensordata fra bilen, smarttelefoner, bærbare navigasjonsenheter, veisensorer og tilkoblede biler. Hendelser, slik som ulykker og veiarbeid blir overvåket mens de skjer, 24 timer i døgnet, sju dager i uken.

 • Hvilke (personlige) data blir delt med Ford og for hvilke formål?

  Vennligst se alle detaljene i vår personvernerklæring for tilkoblede biler på Fords nettside.

  Forhandleren fortalte at bilen min vil være tilkoblet når den kommer. Hva betyr det?

  Bilen ditt vil bli levert i en delvis aktivert modus, tilkoblet Ford, slik at du kan ha den siste modem-programvaren i bilen når du mottar den, og gi deg en enklere FordPass Connect aktiveringsopplevelse. I denne modusen vil bilen dele informasjon om den tilkoblede statusen sin med Ford, som vil anonymisere dataene og benytte disse til produktforbedring.

  Kan jeg hindre at FordPass Connect bruker mine opplysninger?

  Ja, du kan sette bestemte preferanser, som innsamlingen av tilkoblet kjøretøyinformasjon gjennom SYNC-systemets innstillinger i bilen din. Se personvernerklæring for tilkoblede biler på våre nettsider for mer informasjon.

  Hva om FordPass Connect sporer meg og vet hvor jeg er?

  FordPass Connect sporer deg ikke. Du styrer når FordPass Connect bruker posisjonen din for å levere deg tjenester, slik som oppdateringer i Live traffic. Hvis du har skrudd av stedsdeling vil det bare bli overstyrt hvis bilen ditt er utstyrt med eCall og denne funksjonaliteten blir startet av en alvorlig ulykke.  I denne nødssituasjonen vil posisjonen din bli kommunisert til nødetatene på linje med Europeisk lovgivning.

  Hva slags informasjon blir samlet inn?

  Avhengig av tjenestene og funksjonaliteten man velger kan FordPass Connect sende data, varierende fra posisjon og operasjonell informasjon til diagnoser. Programvareversjonsnummer og tilkoblingsinformasjon kan bli sendt til oss fra bilen for å levere tilkoblingsfunksjonene og gjennomføre oppdateringer trådløst. Mer detaljert informasjon kan finnes i personvernerklæring for tilkoblede kjøretøy på våre nettsider.

  Kan jeg bestemme hvilken informasjon som blir innsamlet?

  Ja, det kan du. SYNC-systemet ditt lar deg beholde kontrollen. Du kan stille inn preferansene i bilen, inkludert i forhold til hvilken tilkoblet kjøretøyinformasjon som blir delt med oss, under Tilkobling-innstillinger når som helst.

  Vennligst legg merke til at å koble fra bilen eller gjøre endringer i innstillinger for datadeling kan påvirke kvaliteten eller tilgjengeligheten for enkelte tjenester som Live traffic, eller fjernstyrt låsing og opplåsing.

  Hvordan vet jeg hvilken informasjon som blir samlet inn av FordPass Connect?

  Avhengig av hvordan bilen ditt er utstyrt, kan noe av informasjonen bli levert i bilen. Du kan lese alt om informasjonsinnsamlingen gjennom FordPass Connect i vår personvernerklæring for tilkoblede biler på Fords nettsted, og du kan administrere denne informasjonen innenfor Tilkobling-innstillingene i SYNC-skjermen.

  Hvordan blir denne informasjonen brukt?

  Vi har forpliktet oss til å administrere den personlige informasjonen din, inkludert informasjon fra den tilkoblede bilen ditt, rettferdig og i samsvar med personvernerklæringen vår og loven. For alle detaljer om dette, se vår personvernerklæring for tilkoblede biler på Fords nettsted.

  Blir opplysningene overført til andre land?

  Opplysningene blir overført til og lagret på servere drevet av oss og våre tjenesteleverandører. Den personlige informasjonen din vil bli behandlet i samsvar med lokal lov om databeskyttelse, og kan bli overført innenfor den europeiske økonomiske sonen ("EEA"), i tillegg til land utenfor EEA (inkludert til USA). Mer informasjon kan finnes i personvernerklæring for tilkoblede kjøretøy på Fords nettsted.

Top