Inside of the red bullet

KRAFTEN BAK
ELEKTRIFISERING

BATTERIER FOR HYBRID
OG ELBIL

BATTERIER FOR HYBRIDBIL OG ELBIL

De helelektriske og hybride bilene våre er utstyrt med litium-ion (Li-ion) batteripakker med høy ytelse. Li-ionbatteriene har høy energitetthet og mye kraft i en liten og lett enhet.

Elbilbatteriene våre er bygd for å vare, og i tillegg til det utvikler vi metoder for å resirkulere nesten alle elementene som brukes i produksjonen. Nedenfor kan du finne ut mer om hvordan batterier til hybridbiler og elbiler fungerer, hvor lenge de varer, og hvordan de skal vedlikeholdes og resirkuleres.

Blue lit up insides

8 ÅRS GARANTI

Batteriene til hybridbilene og elbilene våre leveres med en betryggende 8 års / 160 000 km garanti. Vi er stolte over batteriets styrke og holdbarhet, og vi garanterer at batteriet i elbilen din beholder minst 80 % (og sannsynligvis mye mer) av den opprinnelige effekten og rekkevidden i garantiperioden.

HVORDAN FUNGERER ELBILBATTERIER?

Batteriene til hybridbilene og elbilene våre ligner på batteriet i telefonen din. Men i stedet for at det bare er én enkelt enhet, benyttes det en batteripakke i elbiler, der tusenvis av Li-ion-celler fungerer sammen.

Så hvordan fungerer elbilbatterier? En lading gir batteriene kjemisk energi som de deretter kan «utlade» til den tilkoblede motoren. Det er dette som driver bilen og gir deg en behagelig kjøretur i din elektriske Ford.

Inside car structure
Red Mustang driving in the mountains

BATTERIENE VÅRE

Litium-ion-batterier er uten tvil det beste tilgjengelige alternativet for elbiler i dag, og vi bruker dem i alle elbilene og hybridbilene våre. Men det er forskjeller i størrelse og effekt, avhengig av kravene til bilen.

Den helelektriske Mustang Mach-E har et 99 kWh batteri med Long range som kan levere opptil 610 km på én lading, mens Puma mild hybrid benytter et 48 volts batteri som støtter 1-liters EcoBoost-bensinmotoren, noe som forbedrer effektiviteten.

HVOR LENGE VARER ET ELBILBATTERI?

Elbilbatterier er bygd for å vare hele bilens levetid. De mister litt effekt over tid, kanskje 1–2 % i året, noe som bare er merkbart hvis du benytter hele bilens maksimale rekkevidde regelmessig. 

Den beste måten å optimalisere batteriets levetid på er å kjøre pent og unngå ekstreme temperaturer når det er mulig.

The inside battery
Recycling battery factory

RESIRKULERING AV ELBILBATTERIER

Ved slutten av batteriets levetid kan opptil 95 % av elementene som brukes i produksjonen, resirkuleres og brukes til å lage nye elbilbatterier.

Vi samarbeider med partnere om å utvikle lukket resirkulering av elbilbatterier – med mål om produksjon med null avfall og rimeligere elbiler.

 

Les mer om

VEDLIKEHOLD AV ELBILBATTERIET

Finn ut hvordan du vedlikeholder batteriet i din helelektriske eller plug-in hybrid fra Ford.