Kjøp FordBedriftskundeVarebiler og pickuper

Kontrollere kjølevæskenivået

Når motoren er i gang, produserer den kraft, men den produserer også varme. Det er her kjølevæsken kommer inn.

Kjølevæsken sirkulerer gjennom motoren og absorberer varme slik at motoren holder riktig driftstemperatur.

Kjølevæsken sørger også for at motoren fungerer så effektivt som mulig, bidrar til å holde utslippene nede og sørger også for behagelig varmluft på kalde dager.

Du bør sjekke kjølevæskenivået hver gang du fyller opp drivstofftanken. Skulle du ha behov for å fylle på kjølevæske, føler du fremgangsmåten nedenfor.

 

Før du starter

Det er et par ting du bør gjøre før du starter:

 • Slå opp i instruksjonsboken for å sjekke hvilken kjølevæske du skal bruke – ulike motortyper krever forskjellig kjølevæske.

MERK: Du må ikke blande ulike typer kjølevæske. Det kan føre til skade på motoren.

 • Finn frem eller kjøp inn riktig kjølevæske.
 • Rull opp ermene eller pass på at du ikke har klær som henger løst, og hold armene vekk fra kjøleviften(e). Viftene kan slå seg på automatisk, selv når motoren er av.
 • Ta aldri av dekselet til kjølevæskebeholderen mens motoren går eller er varm. La motoren kjøle seg ned først.
 • Legg et håndkle eller en tykk klut på dekselet før du løsner det og slipper ut trykket.

 

Kontrollere og fylle på kjølevæske

 1. Pass på at motoren er av og kald, at girvelgerspaken står i parkering eller nøytral posisjon og at parkeringsbremsen er på.
 2. Åpne panseret og finn kjølevæskebeholderen. Den har ofte en hvit gjennomsiktig farge og er koblet til radiatoren med slange(er).
 3. Beholderen har nivåmarkeringer på siden. Hvis motoren er kald, skal kjølevæskenivået være ved linjen merket COLD FILL.
 4. Løsne dekselet litt, og ta et steg tilbake mens trykket slippes ut. Skru så dekselet helt av.
 5. Hvis kjølevæskenivået er lavt, fyller du på riktig kjølevæske i beholderen (ikke på selve radiatoren). Du kan bruke ferdig uttynnet kjølevæske eller en 50/50-blanding av konsentrert kjølevæske og vann.
 6. Fyll på kjølevæske til linjen merket COLD FILL, og skru på dekselet igjen til du kjenner det klikker på plass. Lukk panseret.

 

Henvend deg til den lokale forhandleren hvis du vil kjøpe Motorcraft-kjølevæske eller ikke ønsker å fylle på kjølevæske selv. Hos forhandleren får du profesjonell hjelp. Du finner detaljerte opplysninger om kjøretøyet i instruksjonsboken.

 

Ford.no bruker informasjonskapsler og lignende teknologier på dette nettstedet for å forbedre nettopplevelsen din og for å vise deg skreddersydd reklame.

Du kan administrere informasjonskapsler når som helst på Administrer innstillinger for informasjonskapsler-siden, men dette kan begrense eller forhindre bruk av bestemte funksjoner på nettstedet.