SLIK JUSTERER DU DEKKTRYKKET

Dekktrykket påvirker kjøreegenskapene og drivstoffeffektiviteten til bilen. Se denne videoen for å lære hvordan du justerer dekktrykket til de tryggeste nivåene.

How to change your tyre pressure
 • Er du usikker på hvordan du fyller dekkene med riktig trykk. Se denne korte videoen, så vet du hvordan du gjør det riktig, på noen få minutter.   

  Dekktrykket kan påvirke kjøreegenskapene og drivstoffeffektiviteten til bilen din, så det bør være riktig. Slik justerer du dekktrykket riktig:

  • Pass på at du har på håndbrekket, og at tenningen er skrudd av.
  • På innsiden av dørrammen viser et diagram korrekte dekktrykk: de er markert i PSI og BAR. 
  • Skru av ventilhettene. Og legg dem på et trygt sted!
  • Bruk en fotpumpe for å pumpe opp dekkene dine, eller bruk en luftkompressor på en bensinstasjon. 
  • TOPP-TIPS: På noen maskiner er det du som justerer trykket. Andre pumper opp dekkene automatisk når du stiller inn BAR- eller PSI-tallet.
  • Har du et reservedekk? 
  • Det er verdt bryet å sjekke det også. 
  • Ikke glem å skru alle ventilhettene godt på igjen til slutt. 

  Så enkelt er det å justere dekktrykkene på din Ford.

  Hvis det er noe du er usikker på, kan du alltid sjekke i eierhåndboken eller ta kontakt med Ford-forhandleren din. 

  Hvis du synes denne videoen var nyttig, kan du sjekke ut de andre videoene i «Slik gjør du det»-serien vår. De er laget for å hjelpe deg med å holde din Ford i tipp topp stand, slik at du får mest mulig ut av de mange funksjonene i bilen.

  VIKTIG

  Bilen din kan være utstyrt med et system for dekktrykkovervåking. Men det kan ikke erstatte manuell sjekk av dekktrykket. Med jevne mellomrom bør du sjekke dekktrykket med en trykkmåler. Hvis du ikke kjører med riktig dekktrykk, kan det øke risikoen for feil på dekkene, noe som kan føre til at du mister kontroll over bilen, at bilen ruller rundt, og at det oppstår personskade.

RELATERTE VIDEOER

How to clean alloy wheels

SLIK RENGJØR DU LETTMETALLFELGER

For at Fords lettmetallfelger skal se bra ut, trenger du bare riktige rengjøringsprodukter og litt arbeidslyst. Se denne videoen for å lære hvordan du rengjør lettmetallfelger.

How to check your tyre tread

SLIK KONTROLLERER DU MØNSTERDYBDEN PÅ DEKKENE

Dekkene er de eneste delene av bilen som er i kontakt med veien, og det er viktig at de har riktig mønsterdybde. Se denne videoen for å lære hvordan du sjekker mønsterdybden.

How to check your tyre pressure

SLIK KONTROLLERER DU DEKKTRYKKET

Dekktrykket påvirker kjøreegenskapene og drivstoffeffektiviteten til bilen. Det er viktig å sjekke dette regelmessig. Se denne videoen for å lære hvordan du sjekker dekktrykket.