HVORDAN KAN VI HJELPE DEG?

Skriv inn ditt spørsmål…
Home > Finansiering > Kundeservice > Spørsmål og svar
 • Ofte stilte spørsmål

  Er Ford Credit et selvstendig finansieringsselskap?

  Ford Credit er et merkenavn som leveres av Santander Consumer Bank AS, Strandveien 18, 1325 Lysaker, Org.nr: 983 521 592 og du finner mer om selskapet på deres hjemside som du finner her https://www.santanderconsumer.no/

  Er finansieringsproduktene kun tilgjengelige for nye biler?

  Nei, flere av våre finansieringsprodukter kan benyttes til brukte biler også. Ta gjerne kontakt med vår kundeservice 21083490 direkte eller snakk med din Ford forhandler som har alle detaljene.

  Hvor mye kan jeg låne og over hvor lang tid, og må jeg betale en kontantandel?

  Ford Credit har inntil 10 års nedbetaling på lån og det er individuelt for hver søknad som kommer hvor mye man kan låne. Begge deler kommer an på bl.a kredittvurderingen.

  Hvem står som eier av bilen og hvorfor må jeg ha kaskoforsikring?

  Ved lån er det du som eier bilen og har full disposisjonsrett. Ved leasing er det Finansieringsselskapet som eier bilen og leaser denne til deg som kunde. Bilen må holdes forsikret inkl. full kasko og med egenandel maks kr. 10000,- så lenge du har lån eller leasing hos oss.

  Hva skjer når jeg har signert finansieringsavtalen?

  Alle nødvendige dokumenter vil bli sendt fra selgeren hos den forhandleren du har kjøpt bil hos. Finansieringen vil da bli satt i gang ifra den datoen du overtar bilen din.

  Hva er effektiv rente og vil renten endre seg i løpet av avtaleperioden?

  Effektiv rente er en prosentsats som gir inntrykk for de totale kostnader for ett gitt lån. Når du låner penger ihht. en avtale som reguleres av finansavtaleloven, er långiveren forpliktet til å oppgi den effektive renten. Ved flytende rente, gjelder både lån og leasing, så vil de månedlige kostnadene endre seg dersom finansieringsselskapet gjør en renteregulering i finansieringsperioden.

  Kan jeg endre forfallsdato?

  Ta kontakt med oss for endring av forfallsdato på ditt låneprodukt. Ved leasing er forfallsdato fast.

  Hva hender hvis det skjer en ulykke og bilen min blir kondemnert?

  Ved kondemnasjon ta kontakt med ditt forsikringsselskap.

  Kan jeg overføre min avtale til et annet navn?

  Ved lån kan vi ikke overføre avtaler til en annen person, uansett hvilket forhold denne har til deg. Det er imidlertid enkelte omstendigheter der vi kan vurdere dette, for eksempel fusjon mellom aksjeselskaper eller ved dødsfall. Dersom du ved leasing ønsker å overføre avtalen til en annen, må vi få informasjon om hvem som skal overta og denne personen/selskapet må så kredittsjekkes og godkjennes av oss. Overdragelseserklæring/nye dokumenter må være signert og godkjent fra oss før overlevering av bilen til annen person kan skje. Du må betale løpende leier og andre omkostninger frem til vi gir deg beskjed om at avtaleforholdet er overført. Merk at det påløper et overdragelsesgebyr ved en overdragelse.

  Påminnelsesgebyr, forsinkelsesrente og inkassokostnader

  Dette påløper når en faktura ikke blir betalt på forfall og vi må sende ut betalingspåminnelse. Dersom faktura ikke blir betalt etter en slik påminnelse vil lånet bli sendt videre til inkassobyrået vi samarbeider med. I slike tilfeller vil ytterligere omkostninger påløpe. Vi følger lovbestemte rente og gebyrsatser. Disse kan du finner mer informasjon om på bl.a. Finansdepartementet.

  Ekstraordinær nedbetaling – kun lån

  Du kan når som helst nedbetale ekstra på ditt lån kostnadsfritt. Husk å merke din innbetaling med KID-nummer.

  Årsoppgave (renteoppgave) – kun lån

  Årlig sendes rapport til skatteetaten med informasjon om gjeld, renter innbetalt osv.

  Jeg har mistet vognkortet mitt og dere eier bilen – hva gjør jeg?

  Vi har ikke kopi av vognkort liggende hos oss, men om du sender oss en henvendelse vil vi søke vegvesenet om nytt vognkort for deg.

  Forholdsregler om jeg skal bruke leasing/leiebilen i utlandet

  Det er viktig at du tar kontakt med oss før du kjører ut av landet. Vilkårene i avtalen sier at dette skal avklares med oss på forhånd da du kan få store problemer ved grensepassering mellom enkelte land dersom de finner at eier ikke er samme som fører av bilen. Du vil – etter å ha kontaktet oss – få tilsendt et dokument som gir deg fullmakt til å bruke bilen i utlandet

Top