SERVICE OG UTSKIFTING AV STØTDEMPERE

Støtdempere og fjærer er komponenter i bilens fjæringssystem. Men de gir ikke bare en komfortabel kjøretur, de er også viktige sikkerhetskomponenter. Hvis du merker at din Ford fjærer uvanlig mye under kjøring, har lengre bremselengde eller rare lyder fra fjæringen, er det på tide å få støtdemperne kontrollert.

NÅR SKAL STØTDEMPERE ELLER FJÆRER SKIFTES UT?

I likhet med alle andre bildeler slites støtdempere og fjærer over tid, avhengig av kjøreforholdene. Et vanlig symptom er en bankelyd når du kjører over humper på grunn av et slitt gummikledd, toppmontert lager eller gummistøtdemper. Men ikke vent til de svikter. Vi anbefaler at du kontrollerer fjæringen hver 20 000. km.

En skadet eller delvis defekt støtdemper vil påvirke dekkenes kontakt med veibanen og føre til ustabilitet. En bil med en skadet støtdemper vil kanskje ikke holde sporet riktig, eller den kan bli påvirket av at karosseriet krenger i svinger. Hvis bilen har disse symptomene, må du bestille time for å kontrollere fjæringssystemet så snart som mulig.

VELG EN FORD-FORHANDLER FOR Å SKIFTE STØTDEMPERE

Hvis du tror at støtdemperne dine må skiftes eller repareres, bør du velge en Ford-forhandler:

  • de nyeste diagnoseverktøyene for å identifisere problemet
  • et klart pristilbud før arbeidet begynner
  • attraktive priser, inkludert deler og arbeid
  • ekte Ford-deler
  • Profesjonell service fra mekanikere med opplæring fra Ford
  • Ford Delegaranti*

 

*Få mer informasjon rundt garanti hos din Ford-forhandler

Ford van outside showroom
Ford Service Engineer making replacement shock absorbers

FORD-STØTDEMPERE

For å erstatte støtdempere vil Ford-forhandleren anbefale Motorcraft-deler. Motorcraft-støtdempere, som er godkjent av Ford, er modellspesifikke, er konstruert etter Fords strenge kvalitetsstandarder og støttes av en Ford delegaranti*. Alt til en svært attraktiv pris.

 

*Få mer informasjon rundt garanti hos din Ford-forhandler

Bruk de nyttige linkene våre nedenfor for å finne mer informasjon