VIKTIGHETEN AV DEKKSIKKERHET

Dekk er en viktig sikkerhetsfunksjon for bilen. Slitte dekk kan øke bremselengden med opptil 70 % på våte veier. For at bilen skal være trygg og yte maksimalt, må du kontrollere at bilen alltid har riktige dekk og riktig dekktrykk, og at dekkene ikke er for slitte.

Hvis du trenger å skifte eldre, slitte dekk, bør du ta dem med til Ford-forhandleren. Vi gir deg gjerne veiledning for å finne det rette dekket til din Ford, basert på kjørestil og budsjett.

Vi tilbyr merkenavn til gode priser, inkludert deler og arbeid, og vi kontrollerer alle hjulkomponentene mens vi monterer dekkene dine.

DEKKTRYKK

Dekktrykk er avgjørende for bilens ytelse. For lavt eller for høyt lufttrykk kan slite ut dekkene raskere, noe som kan øke drivstofforbruket.

Det er viktig å kontrollere dekktrykket regelmessig når dekkene er kalde, fordi målingene ikke er like nøyaktige når dekkene er varme etter en lengre tur. Skru alltid ventilhettene fast og erstatt forsvunne hetter med en gang, for å unngå at ventilene begynner å lekke.

Du bør alltid fylle reservedekket med 0,1 til 0,3 bar ekstra trykk. Trykket må imidlertid aldri overskride maksimumsnivået ved kjøring med full last. Se brukerhåndboken for informasjon om hvor mye trykk dekkene trenger. Hvis du er usikker, kan du spørre Ford-forhandleren.

DEKKMØNSTER

Husk å kontrollere dekkenes mønsterdybde. Slitasjeindikatorene i dekksporene viser om mønsteret er under den pålagte dybden på minst 3 mm for vinterdekk og minimum 1,6 mm for sommerdekk. Vinterdekk med mønsterdybde på under 4 mm kan føre til dårligere veigrep ved kjøring på snø. Slitte dekk kan påvirke kjøreegenskapene. På våte veier kan slitte dekk øke bremselengden med opptil 70 %. Å fortsette å kjøre med dekk med en mønsterdybde på 1, 6 mm eller mindre er ikke bare farlig, men også ulovlig.

DEKKALDER

Pass på at dekkene dine ikke er for gamle Tommelfingerregelen er at et dekk varer i ca. seks år. Etter dette bør de skiftes – selv om de ser ut som nye og knapt er brukt. Du finner dekkenes alder på sideveggen som en kode som angir produksjonsdatoen. For eksempel «0702», der «07» betyr uke 7 og «02» betyr 2002. Frem til 31. desember 1999 ble det vist et «<»-tegn etter det tredje sifferet. Hvis du har et dekk som er så gammelt, må du skifte det umiddelbart. Dette gjelder også reservedekk.

LUFTTRYKK

Riktig dekktrykk bidrar til å holde drivstoffbruket nede. Hvis dekkene dine har for lite luft, vil du bruke mer drivstoff. Hvis du fyller dekkene dine 0,1 eller 0,3 over anbefalt nivå, bidrar det til mindre rullemotstand. Du må imidlertid aldri overgå anbefalt maksimumstrykk når du kjører med full last.

Placeholder

SIKKERHETSSJEKK AV DEKK

Dekk er en viktig sikkerhetsfunksjon for bilen. Slitte dekk kan øke bremselengden med opptil 70 % på våte veier. For at bilen skal være trygg og yte maksimalt, må du ha riktig dekktrykk, og at dekkene må ikke være for slitte. Derfor tilbyr mange av Ford-forhandlerne våre en gratis sikkerhetskontroll av dekkene, inkludert kontroll av mønsterdybden.

Bestill nå

Bruk de nyttige linkene våre nedenfor for å finne mer informasjon