FORKLARING AV VEILEDNINGEN FOR EU-DEKKMERKING 2021/22

Med EUs dekkmerker er det lettere å velge dekket som er riktig for deg. Merket angir dekkets ytelse i forhold til drivstoffeffektivitet, grep på våte flater og veistøy. Dette gjør at du kan ta en mer velinformert avgjørelse når du sammenligner forskjellige dekk til bilen.

Det beste stedet å anskaffe nye dekk til bilen din, er den lokale Ford-forhandleren.

Vi gir deg gjerne veiledning for å finne det rette dekket til din Ford, basert på kjørestil og budsjett.

Vi tilbyr kvalitetsdekk til konkurransedyktige priser, inkludert deler og arbeid, og vi kontrollerer alle hjulkomponentene mens vi monterer dekkene dine.

Rolling resistance

RULLEMOTSTAND (DRIVSTOFFØKONOMI)

Lav rullemotstand sparer drivstoff og reduserer CO2-utslipp. En forbedring på én klasse betyr en drivstoffbesparelse på minst 0,1 liter per 100 km. Klasse D brukes ikke.

VÅTGREP (BREMSEEGENSKAPER)

Våtgrep er en viktig faktor for trygg kjøring. Forskjellen i bremselengde fra den beste til den verste klassen kan være så stor som 18 m når man kjører i 80 km/t. Klassene D og G brukes ikke.

Placeholder
Placeholder

STØYNIVÅ

Støynivået til dekk er en del av bilens totale støy, der støyen fra dekket ved forbipassering måles. Jo høyere dekktrykk, desto mer støy avgir dekket ved passering. Et kontinuerlig lydtrykk på over 80 desibel kan være helseskadelig.

ANDRE KRITERIER

Det nye EU-merket er laget for å vise tre egenskaper, men følgende egenskaper kan også tas i betraktning:

  • Vannplaning
  • Kjørestabilitet
  • Styrepresisjon
  • Holdbarhet
  • Bremseegenskaper (på tørr veibane)
  • Egenskaper i vinterforhold
  • Veigrep i svinger
  • Kjøreegenskaper

EU-dekkmerket hjelper deg med å vurdere egenskapene du bør se etter når du kjøper dekk. Kriteriene ovenfor må imidlertid ikke glemmes. Dekktester, anbefalinger fra forhandlere og informasjon fra dekkprodusenten er fortsatt viktig for å finne dekket som er best for deg.

Du må gjerne snakke med Ford-forhandleren hvis du er usikker. En av spesialistene våre gir deg gjerne råd.

Bruk de nyttige linkene våre nedenfor for å finne mer informasjon