HER ER 5 VINTERDEKKTIPS ALLE BØR VITE OM!

Visste du at det er lurt å tenke vinterdekk når temperaturen begynner å stabilisere seg under 7 grader? Her er Fords 5 beste tips for en sikkert skodd vinterbil.

Vi anbefaler bruk av vinterdekk så snart utendørs temperaturen er 7 grader eller lavere. Dette henger sammen med materialene som benyttes i sommer- og vinterdekk. Sommerdekkene mister mange av sine egenskaper, og blir ikke så sikre som vinterdekk når det begynner å bli kaldt, sier direktør for servicemarkedet i Ford Motor Norge, Hans Petter Tveten.

Få mer informasjon om dekk, dekkskifte og bestillt time for skifte eller kjøp nye dekk her

Ford Ranger Raptor driving in snow

Riktig dekkvalg er viktig for bilens dekkvalg

Riktig valg av dekk har ifølge Tveten blitt viktigere og viktigere.

Et dekk er en integrert del av bilen, og påvirker både sikkerhet og kjøreegenskaper. Det handler både om selve dekket, men også om monteringen. En klassisk feil er å stramme til hjulmutterne med for mye eller for lite kraft. Det finnes faktisk egne tabeller for hvor stramt disse skal sitte. Både for hardt og for løst kan i verste fall føre til at mutteren gir etter og hjulet løsner, sier Tveten.

Sett bort jobben om du er usikker

Han anbefaler alle Ford-eiere å kontakte forhandler, enten de trenger nye vinterdekk, er usikre på dekkskiftet eller ønsker å sette bort jobben.

Våre Ford-forhandlere har som mål å være best på kvalitet og pris på alt du trenger til din Ford. Det gjelder selvsagt også dekk – det er vi som er eksperter på dekk til Ford.

Du kan lese mer her:

Her er 5 vinterdekktips alle bør vite om:

  1. Dekkmerking: Det finnes flere typer dekk som er beregnet til et mer sør-europeisk vinterføre uten snø. Sørg derfor for at dekkene du bruker har et snøfnuggsymbol på sideveggen. Dette garanterer dekkets vinteregenskaper. Mange vinterdekk har en pil som viser rotasjonsretning. Slike merkede dekk må settes på riktig.
  2. Mønsterdybde: Selv om kravet til mønsterdybde i både piggfrie dekk og piggdekk er tre millimeter, har både Statens Vegvesen og NAF anbefalt at mønsterdybden bør være minst en millimeter mer. Dette kan du lett sjekke med en tommestokk.
  3. Piggdekkbruk: Selv om du kan sette på piggdekkene fra 1. november (16. oktober i Nordland, Troms og Finnmark) er ikke dette en absolutt dato. Kravet om tilstrekkelig veigrep veier ifølge Statens Vegvesen tyngre enn denne fristen. Det betyr at tilsier føret det, kan du skifte til piggdekk før denne fristen.
  4. Lufttrykk: Ved feil lufttrykk slites dekkene raskere og du bruker mer drivstoff. Det har også stor betydning for både bilens kjøreegenskaper og veigrep. Lufttrykket i dekkene dine bør derfor sjekkes jevnlig. Du finner luftrykket i instruksjonsboken som følger bilen. Er du usikker – kontakt din nærmeste Ford-forhandler.
  5. Oppbevar dekkene riktig: Feil oppbevaring kan forkorte levetiden i betydelig grad. De skal henge eller ligge tørt og kjølig. Dekkhotell blir stadig mer populært og tilbys av de fleste Ford-forhandlerene. Her får du utført både dekkskifte og lagring på samme sted.