FARMEN KJENDIS-PROGRAMLEDER TIRIL: DEN DESIDERT BESTE BILEN JEG HAR HATT!

Noe av det beste er massasjesetene og den enorme plassen. Det er helt herlig på langtur med familien. Farmen kjendis-programleder og tidligere freestylestjerne Tiril Sjåstad Christiansen stortrives bak rattet på sin nye Ford Explorer ladbar hybrid.

Massasjesetene er herlige. Det samme er oppvarmede bakseter og muligheten til kjøling i setene på varme sommerdager. Det gir luksusfølelse. Komforten er rett og slett 10 av 10 – helt optimal. For oss som ofte har med vogn, flere bagger, hund, barnesete og sportsutstyr er den store plassen også noe som gjør oss ekstra fornøyde med familiebilvalget, sier Tiril.

Sammen med mannen Stian og datteren Vega brukes den nye ladbare 7-seters SUV-en ofte - både i hverdagen og på lange turer, gjerne til fjells.

Bestill prøvekjøring av nye Ford Explorer ladbar hybrid her

Happy family next to red Explorer

ALLTID LIKT STORE BILER SOM GIR TRYGGHETSFØLELSE OG OVERSIKT

Jeg har alltid likt store biler. Det gir meg en følelse av trygghet og oversikt. Etter å ha reist mye i USA savner jeg ofte de store bilene når jeg er hjemme. Jeg vil gå så langt som å si at dette er den desidert beste bilen jeg har hatt og kjørt til nå, sier den kjente TV-programlederen.

Det var da hun skulle frakte en sofa i SUV-en fra Arendal til Oslo det virkelig for alvor slo henne hvor stor Exploreren er.

I tillegg til sofaen skulle jeg også ha med meg Vega, barnevogn og to bagger inni bilen. Da jeg skjøv baksetene frem, fikk vi inn alt. Det er ganske rått. Plass er ikke noe vi bekymrer oss mer for.

Den mer enn 5 meter lange, 2 meter brede og nesten 2 meter høye Exploreren er en ladbar SUV med 7 seter og har alt av tenkelig og utenkelig utstyr som standard. Den 357 HK sterke V6 EcoBoost-bensinmotoren jobber sammen med en elektrisk motor. Sammen leverer den firehjulsdrevne SUV-en hele 457 HK og et dreiemoment på opptil 825 Nm.

Tiril og Stian fikk sin nye knallrøde Ford Explorer hybrid i fjor høst. Siden det har den svært aktive familien tilbragt mange timer i bilen, mellom skianlegg, fjelltopper og fritidsaktiviteter i hele Sør-Norge.

Woman smiling outside a car

SPORTY SÅ DET HOLDER OG DEILIG MOTORLYD NÅR DU GASSER

Både Stian og jeg elsker å kjøre bil. Det er derfor viktig at vår familiebil ikke bare er svær og praktisk, men også sporty. Det er den så det holder. Den gir fra seg en deilig motorlyd når du gasser. Jeg blir glad av å kjøre den, sier den svært fornøyde Explorer-eieren.

Nye Explorer har hele syv kjøremoduser som tilpasser bilens kjøreegenskaper etter kjøreforholdene. I kombinasjon med det intelligente firehjulstrekksystemet og sensorer som hvert 10. millisekund måler og analyserer data om alt fra temperatur til veigrep og eventuell hengerlast, har du hele tiden maksimal fremkommelighet. Det har også Tiril merket.

Spesielt når det har vært på sitt glatteste har jeg brukt det kjøremoduset som heter Glatt flere ganger. Det utgjør virkelig en forskjell. Samtidig må jeg medgi at favorittmoduset mitt er Sport!

Woman outside a car

GJØR UNNA DET MESTE AV HVERDAGSKJØRINGEN HELELEKTRISK

Nye Ford Explorer ladbar hybrid kan også gå opptil 42 km på ren elektrisitet.

Vi prøver å få ladet den hver dag slik at vi på korte turer til butikken eller barnehagen kun kjører på strøm. Det har definitivt noe for seg – både for lommeboka og for å ta hensyn til miljøet, sier Tiril.

PERFEKT EGNET FOR FAMILIE PÅ TUR

I tillegg til fem 12-volt-uttak, doble USB-porter både for 1. og 2. seterad, kommer Explorer ladbar hybrid med et premium B&O lydsystem med 14 høyttalere og 980 watt som standard som gjør den perfekt egnet for familien på tur.

Bra anlegg er et must i bilen, og dette er helt enormt! Er jeg ute på langtur alene så «watter jeg opp» og synger med av full hals. Har vi med Vega er det hun som styrer showet. Nå går det mest i «hompetitten-hompetatten» og da er lydnivået naturligvis ganske lavt, sier TV2-programlederen og tidligere freestylestjerne, Tiril Sjåstad Christiansen.

Happy woman inside a car with baby