Glem SMS, brikker, kort og app: Lad din Ford med ett «tæpp»

13. januar 2023

Med et FordPass ladekort trenger du ikke lenger bruke SMS, forskjellige apper eller ladebrikker når du skal lade hos forskjellige operatører. Med ett enkelt «tæpp», eller bare ved å sette ladepistolen i elbilen, er ladingen i gang på mer enn 600 000 offentlige ladepunkter i hele Norge og resten av Europa.

Mustang Mach-E at a gas station

– Med et FordPass ladekort legger du ganske enkelt til et betalingskort, så kan du lett lade hos flere forskjellige ladeoperatører som er med i vårt nettverk. Tæpp kortet på ladestasjonen og du er i gang, eller start ladingen fra FordPass-appen om du foretrekker det. Hos Ionity kan du også lade uten bruk av ladekort. Med Plug & Charge, som Ford er et av få merker som tilbyr, er det på Ionity ladestasjoner bare å sette inn ladepistolen og resten går av seg selv. Enklere blir det ikke, sier markedsdirektør i Ford Motor Norge, Geir Haugaard.

I tillegg til et stort antall Eviny-ladepunkter fordelt over hele Norge og Norden, kan også tæppeløsningen brukes på Ionitys lynladenettverk samt hos E.On og EV-Box. FordPass-ladekortet* kan også brukes for å lade opp din Mustang Mach-E eller E-Transit hos Vattenfall, Clever og Virta i de andre nordiske landene. I tillegg har du enkel tæppetilgang til hundretusener av ladepunkter i resten av Europa, og et ladenettverk som hele tiden blir utvidet med nye operatører og ladestasjoner.

Enkel lading og full oversikt over ladekostnader ett sted

– Har du kjøpt en ny E-Transit eller Mustang Mach-E så følger FordPass-ladekortet med – som gir tilgang til dette ladenettverket. Har du kjøpt en av disse elbilene brukt, eller ikke har et kort – får du dette gratis ved å henvende deg til kundeservice eller en Ford-forhandler, sier Haugaard.

Ladekortet gjør at du slipper å registrere deg hver gang du lader hos en ny operatør som er tilsluttet ladenettverket. All fakturering skjer også på én konto - noe som gjør det mye enklere å holde oversikten over ladekostnadene dine.

Enkel oversikt over priser og ladestasjoner fra FordPass-appen eller bilen

– I navigasjonssystemet på din Mustang Mach-E eller E-Transit er det enkelt å finne frem til ladestasjoner som er tilknyttet ladekortet. Her finner du også prisen pr kWt på den enkelte ladestasjon, ladehastighet og antall ledige ladepunkter. Hvis du ønsker å planlegge dine ladestopp har du også den samme informasjonen i FordPass-appen på mobilen din, sier Ford Motor Norges markedsdirektør, Geir Haugaard.

* FordPass ladekort og tilknytning til Fords ladenettverk er gratis i 5 år for Mustang Mach-E og 1 år for E-Transit.