Ford service repair engineers, conducting an engine check

FORDS SERVICEINTERVALLER

HOLD DEG OPPDATERT OM VEDLIKEHOLD AV BILEN

Regelmessig service sørger for at din Ford holder seg optimalt og reduserer risikoen for dyre, uforutsette reparasjoner. Derfor anbefaler vi at det utføres regelmessige rutineservice av din Ford. Noen fordeler med regelmessig planlagt service er at fabrikkgarantien* opprettholdes, og det kan også bidra til å opprettholde den potensielle gjensalgsverdien.
 

HVORFOR SERVICE HOS FORD?  

Med regelmessig service gjennom Ford får du gode priser og praktisk bestilling av avtaler. Du kan føle deg trygg på at alt arbeid utføres av eksperter opplært av Ford, og ved bruk av originale  Ford-deler.

Vi inspiserer gjerne hele bilen din for å se hva slags arbeid som må gjøres. Alternativt kan du se det samme som mekanikerne våre ser, med den gratis Ford-videokontrollen vår som sendes direkte til telefonen din. Du får tilsendt en video av en bilkontroll med 30 punkter , et enkelt sammendrag av resultatene og, om nødvendig, et  uforpliktende  anslag for det arbeidet mekanikerne våre anbefaler.

Du finner enkelt ut når det er tid for neste planlagte service ved å  logge deg på Ford-kontoen din.  Du finner også den anbefalte serviceplanen i serviceporteføljen som følger med bilen.

 

Logg deg på Ford-kontoen din

 

*Få mer informasjon rundt garanti hos din Ford-forhandler

EKSTRA INFORMASJON OM SERVICEINTERVALLER

 • Vi kjenner din Ford bedre enn noen andre. Service hos Ford har en rekke fordeler som bidrar til at bilen din fungerer så godt som overhodet mulig:

  • Forbedret sikkerhet, pålitelighet og verdibevaring
  • Inspeksjon av de delene som er mest utsatt for slitasje umiddelbar reparasjon etter konsultasjon
  • Bruk av originale Ford-deler
  • Transparente priser.
  • Mobilitetsgaranti med Ford Assistanse er inkludert og fornyes frem til neste rutineservice
 • Måten du kjører på, kan påvirke hvor ofte du trenger oljeskift. Den intelligente oljeindikatoren i Ford-biler overvåker motoroljen og sender en melding på instrumentpanelet for å varsle deg hvis oljen må skiftes.

  Vi anbefaler følgende for å bidra til å øke tiden mellom intervallene for oljeskift:

  • Unngå å la motoren gå på tomgang. Dette øker drivstofforbruket og forårsaker unødvendig slitasje på motoren.
  • Dersom du ikke bruker bilen regelmessig, bør du prøve å kjøre over 1700 o/min i minst 15 minutter hver uke.
  • Dersom det vises en beskjed om at oljeskift er nødvendig, bør du kontakte den lokale Ford-forhandleren.
  • Den intelligente oljeindikatoren tilbakestilles av Ford-forhandleren etter at motoroljen har blitt skiftet ut
 • Når bør jeg sende bilen min på service?

  Serviceintervallene avhenger av bilmodell og motortype, men er spesifisert i serviceheftet som ble levert med bilen og kan også finnes i vår serviceintervall-portal. Hvis du har flere spørsmål, ber vi deg kontakte den lokale Ford-forhandleren, som er best skikket til å bekrefte den nøyaktige planen for bilen og gi råd om eventuelle tilbakekallinger eller servicetiltak som kan gjenstå. Gå til sidene våre for service og reparasjon for mer informasjon.

  Hvordan kan jeg holde min Ford i best mulig stand mellom planlagte serviceintervaller?

  Alle biler utsettes for slitasje. Men ved å kontrollere den regelmessig kan du maksimere sjansen for at alt går som det skal og forhindre unødvendige – og ofte kostbare – reparasjoner i ettertid.

  Hvordan vet jeg hva mine neste service- eller inspeksjonskrav er?

  Den raskeste og enkleste måten å bestille riktig service eller inspeksjon av bilen på, er ved å bruke vårt nye Online Service Booking.

  Hvorfor har dere variable oljeserviceintervaller og faste serviceintervaller?

  Variable oljeserviceintervaller tilbyr alle kunder de laveste eierkostnadene, basert på individuell bruk av bilen. Hvor lang levetid motoroljen har avhenger av hvor mye og hvordan du kjører. Man kan derfor behøve å skifte motorolje før de angitte maksimale serviceintervallene. Variable oljeserviceintervaller har ingen innvirkning på de obligatoriske serviceintervallene. Den intelligente oljeindikatoren hjelper også til med å beskytte motoren mot for tidlig slitasje og skade.

  Følgende faktorer kan redusere tiden mellom oljeskiftintervaller:

  • Hyppig bykjøring i lav fart (under 50 km/t)
  • Vanlige korte turer 3 km
  • Høy motorbelastning, f.eks. kjøring med fullastet bil, med tilhenger og mye kjøring i oppoverbakker

   

  Kan bilen brukes uten at det foretas oljeskift hvis beskjeden «oljeskift nødvendig» vises på instrumentpanelet for planlagt serviceintervall?

  Dersom beskjeden vises, må oljen skiftes innen 1500 km eller 1 måned (avhengig av hva som inntreffer først), og den intelligente oljeindikatoren må tilbakestilles av Ford-forhandleren din. Å ikke skifte oljen kan føre til for tidlig slitasje, skade eller sammenbrudd på motoren.

Bruk de nyttige linkene våre nedenfor for å finne mer informasjon