Bygg din Ford Bestill prøvekjøring Finn din forhandler Bestill service Ask Ford
Home > Opplev Ford > Om Ford > Ford Blog > Stor friluftstrend - se Daniel og familiens drømmehelg i tretopptelt
Stor friluftstrend - se Daniel og familiens drømmehelg i tretopptelt

Stor friluftstrend - se Daniel og familiens drømmehelg i tretopptelt

Stadig flere nordmenn drømmer om å komme seg ut i naturen, enten det er for teltturer, kajakk, sykling eller bare å gå en tur. – Med to småbarn er det mye hverdag. Det har sin sjarm, men gjør også de korte helgeeventyrene ekstra viktige, sier tobarnsfaren Daniel Westli fra Fetsund.
 

Ifølge en undersøkelse fra TNS Gallup har det skjedd en markant økning i nordmenns interesse for friluftsliv. I 2017 var det bare 35 prosent av de spurte som oppga at de var svært interessert i friluftsliv. Dette har økt til hele 48 prosent i år. Det kjenner Daniel seg godt igjen i.

– Vi er en aktiv familie med to små jenter på 9 og 5 som er glade i å komme oss ut på turer både med sykkel og til fots. Det er litt styr å reise med hele familien, men belønningen når vi er ute i naturen er desto større, sier den turglade tobarnsfaren.

Nye Explorer ladbar hybrid: – Perfekt familiebil for oppdagelsesturer

Ford Motor Norge inviterte ham og familien til en drømmehelg på Canvas Hove i Arendal. For å få med seg både sykler, kajakker, barn, kone og bagasje fikk han låne den nye store ladbare SUV, Ford Explorer. Den har syv seter, plass til det meste og kommer med alt tenkelig utstyr som standard.

– Dette er den perfekte bilen for oppdagelsesturer sammen med hele familien. Det var vanskelig å holde tilbake smilet da jeg cruiset nedover til Arendal på E18 med full bil. Den er rett og slett en drømmebil. Da vi kjørte innover i skogen på dårligere vei var det også en bil som leverte kjørekomfort og fremkommelighet i massevis, sier Daniel Westli.

Den 357 HK sterke V6 EcoBoost-bensinmotoren jobber sammen med en elektrisk motor. Sammen leverer den firehjulsdrevne stor-SUV-en hele 457 HK og et dreiemoment på opptil 825 Nm. Den elektriske rekkevidden er på opptil 42 kilometer, og du kan trekke inntil 2500 kilo med den store SUV-en.

Komoot - smart app for å planlegge turer i det fri i hele Europa

Hos Canvas Hove på Tromøya i Arendal er det friluftsaktiviteter og naturopplevelser som står i sentrum.

Daniel og hele familien tilbragte en natt i de karakteristiske Cococon-teltene som henger oppe i trærne, og utforsket nærområdet med både sykkel og kajakk, SUP eller til fots.

For å orientere seg om turmulighetene i området brukte han appen Komoot. Dette er en app som mer enn 15 millioner europeere bruker for å finne frem til de beste turtipsene. I tillegg til tips fra Norge kan du også få spennende turtips og ruter - både med sykkel og til fots - fra land over hele Europa. Du kan også skreddersy dine egne turer her.

– Det var noen flotte skogsområder like utenfor Cocoon-teltene vi sov i. Komoot-appen sier også fra om rutene er egnet for barn. Den fungerer også til navigasjon underveis så du ikke sykler feil. Begge deler var kjekt å ha da jeg og eldstedatteren la ut på sykkeltur, sier Daniel.

Top