HVORDAN KAN VI HJELPE DEG?

Skriv inn ditt spørsmål…
Home > Opplev Ford > Bærekraft > Klimaendringer
Climate Change and the Environment

Vår klimastrategi

Vi jobber kontinuerlig for å redusere miljøbelastningen fra våre kjøretøyer og operasjoner. Vi har en solid klimastrategi på plass for å veilede oss.

Denne strategien er basert på hva som må skje i verden. Som for eksempel at klimagassene i atmosfæren må stabiliseres. Vårt bidrag for å oppnå en slik stabilisering kommer gjennom lavere drivstofforbruk, bruk av alternativt drivstoff og energibesparende tiltak på anleggene våre.

Flere initiativer, flere fordeler

I tillegg har vi innført en omfattende plan for effektiv bruk av vann. Dette samsvarer med nøkkelelementene i CEO Water Mandate.

Dette unike initiativet er et samarbeid mellom offentlige og private aktører, som ble lansert av FNs generalsekretær i juli 2007, og bistår selskaper i utvikling, implementering og utlevering av retningslinjer og praksis for bærekraftig vannforvaltning. Mandatet er basert på fem nøkkelplattformer, og er designet for å fremme merkbare, bærekraftige og målbare resultater, for eksempel gjennom årlig rapportering av vannforbruk.

Andre programmer og initiativer omfatter:

  • Strenge retningslinjer og direktiver for miljøhensyn som gjelder våre operasjoner på verdensbasis.
  • Alle Fords produksjonsanlegg og produktutviklingsfunksjoner har ISO 14001-sertifisering, som er den globale standarden for miljøhensyn.
  • Ford tilbyr et av de største utvalgene av kjøretøyer med lavt CO2-utslipp i Europa. Vår globale portefølje av kjøretøyer viser vår innsats for en bærekraftig verden.
  • Teknologiske løsninger som EcoBoost®, direkteinnsprøytning av bensin og diesel, sekstrinns girkasser, ECOnetic, hybrider og plugin-hybrider gir valgmuligheter til bilister i hele verden. 
  • I 2015 lanserte vi nye Ford Mondeo Hybrid, den første elektriske hybriden som er bygget og solgt av Ford i Europa.
  • Vi har også tilbudt el-bilen Focus BEV i regionen siden 2013, og tilbyr plugin-hybriden C-MAX Energi i flere europeiske markeder.
  • ECOnetic-kjøretøyer er utgaver av Fords dieselmodeller med ekstremt lavt CO2-utslipp, som bruker flere avanserte, drivstoffbesparende teknologier. Vi tilbyr i dag seks ECOnetic-modeller: Ford Fiesta, Focus, Mondeo, Transit Custom, Transit Connect, og C-MAX fra midten av 2015.
  • Vi tilbyr også utgaver av Ford Fiesta, B-MAX, Focus og C-MAX med flytende petroleumsgass (LPG) i markeder som har infrastruktur for dette. Noen eksempler er Spania, Portugal, Italia, Tyskland og Tyrkia.
  • I Europa har Ford retur- og gjenvinningsnettverk for Ford-kjøretøyer i 19 EU-markeder, og deltar i kollektive gjenvinningsordninger i ytterligere 10 markeder. Alle Ford-kjøretøyer markedsført i Europa er nå sertifisert med en resirkulerbarhet på 85 prosent og en gjenvinningsgrad på 95 prosent.
Top