All-New Ford Mustang Mach-E charging

LADING AV MUSTANG MACH-E

Alt du trenger å vite om lading av din nye Mustang Mach-E.

LADING AV MUSTANG MACH-E

Den raskeste og sikreste måten å lade din Mustang Mach-E hjemme er med en Ford ladeboks som gir deg fullt batteri over natten. FordPass-appen kan du administrere ladeplaner for hjemmet, slik at elbilen din er klar til å kjøre når du er det. Du har en rekke ladealternativer. For nødlading hjemme kan du ganske enkelt koble Mustang Mach-E til din vanlige strømforsyning.

FordPass kan også finne praktiske offentlige ladepunkter langs den planlagte ruten din, som du kan dele med navigasjonssystemet ditt. Du får også tilgang til BlueOval™ Charge Network, med over 450 000 offentlige ladepunkter i hele Europa. I tillegg kan Mustang Mach-E eiere lade på hurtigladestasjoner fra IONITY. Det er installert over 400 ladepunkter med flere ladestasjoner på hvert sted i hele Europa.

Ford Mustang Mach-E charging cable close up

LADEKONTAKTER OG KABLER

Mustang Mach-E leveres med to ladekabler: én for ladning hjemme, den andre for offentlige ladestasjoner. For hjemmebruk har den universelle ladekabelen utskiftbare adaptere, slik at du kan koble til både husholdnings- og industristikkontakter. Du får også en ladekabel som kan brukes på offentlige AC-ladestasjoner, da ikke alle har egen innebygd kabel. Alle offentlige hurtigladestasjoner har spesielle, innebygde ladekabler, slik at du slipper å ta med en egen ladekabel for å lade på disse stasjonene.

Mustang Mach-E charging at home

LADING HJEMME

Å lade Mustang Mach-E hjemme er like lett som å lade en mobiltelefon. Bare plugg inn i en vanlig stikkontakt med den universelle Ford-ladekabelen som følger med bilen din. 

Et annet alternativ er Ford Connected Wallbox, som tilbyr enda mer bekvemmelig og raskere lading enn en vanlig stikkontakt. Veggboksen lader til en kjørerekkevidde på opptil 600 km på bare 8 timer, eller en kjørerekkevidde på 32 km hver time. Den er også designet for å fungere med FordPass-appen, slik at du kan administrere ladeplanen din eksternt.

HJEMMELADING

Ford ladeboks er det beste ladepunktet du kan ha hjemme, og ikke minst det raskeste. Den kan gi deg mer enn 32km rekkevidde hver time, og vil fullade bilen helt over natten. Vi kan hjelpe til med å installere en Ford ladeboks gjennom spesialiserte installatører, snakk med din Ford forhandler.

LADING HJEMME MED STIKKONTAKT

Det følger også med  et adapter til den universelle Ford-ladekabelen som kan brukes på industrielle ladekontakter. Det er få slike industrielle ladekontakter i Norge, men dette kan være nyttig å ha med seg hvis man er på tur i utlandet.  

Installasjon av en  industriell ladekontakt med høy effekt må utføres av en godkjent installatør, på samme måte som en Ford ladeboks.

Ford Universal Charging Cable with the home socket

LADETIDER VED HJEMMELADING

Sjekk hvor lang tid det ville ta å lade Mustang Mach-E ved hjelp av en vanlig stikkkontakt sammenliknet med en Ford Connected ladeboks.

Mustang Mach-E home charging graphic

INNENDØRS STIKKONTAKT (2 PINNER)

Mustang Mach-E home charging graphic

FORD CONNECTED LADEBOKS

Public charging map

BLUEOVAL™ CHARGE NETWORK

OVER 450 000 LADEPUNKTER

OFFENTLIG LADING

Mustang Mach-E er utstyrt for både vekselstrøm (AC)- og likestrømsladning (DC), og kommer med 5 års tilgang til BlueOval™ Charge Network som har over 450 000 tilgjengelige ladepunkter over hele Europa – og blir stadig større.

Ford er også en av grunnleggerne bak IONITY, et hurtigladenettverk som ved utgangen av 2020 hadde over 400 ladestasjoner og 2400 ladepunkter langs europeiske motorveier. Disse hurtigladepunktene kan tilføre en kjørerekkevidde på opptil 119 km på bare 10 minutter.

IONITY-LADENETTVERKET

IONITY gir deg tilgang til de hurtigste laderne på markedet. Likestrømsladerne med høy effekt (150 kW) kan levere rundt 119 km på 10 minutter. Perfekt for raske stopp langs motorveien, hvor du kjapt kan lade batteriet mens du får deg en kaffe eller matbit.

OFFENTLIGE LADEPUNKTER

Offentlige ladepunkter passer ypperlig når du er på farten, og gir deg ofte hurtigere lading enn du har tilgang til hjemme. AC-baserte offentlige ladepunkter gir deg mellom 10 og 80 % lading i løpet av 7,2 timer. DC-ladere (50 kW), på sin side, kan gi deg 10–80 % lading på 90 minutter. Perfekt når du trenger en opplading på farten.

FINN EN LADESTASJON

Mustang Mach-E gjør det enkelt å opprettholde bilens rekkevidde mens du er ute på farten. Skybasert tilkobling gir deg omfattende søkeresultater for destinasjoner. Dette lar deg planlegge rutene dine slik at de inkluderer de mest praktiske offentlige ladepunktene. Få enkel tilgang til funksjoner via touchskjermen SYNC 4, eller ved å bruke enkle stemmekommandoer som: «Hei Ford, finn et sted å lade.»

PLANLEGG RUTEN DIN

En viktig FordPass-funksjon for Mustang Mach-E er ruteplanleggeren for elbiler. Når du søker etter en destinasjon, viser systemet nåværende ladestatus og gjenværende kjørelengde. Det kan også foreslå praktiske offentlige ladesteder langs den planlagte ruten din, om nødvendig, og kan automatisk plotte disse ladestoppene inn i turen for å optimalisere rekkevidde, effektivitet, reisetid og pauser for å strekke på beina.

OFFENTLIGE LADETIDER

Sammenlign tiden det tar å lade Mustang Mach-E med tre forskjellige typer offentlige ladepunkter.

Mustang Mach-E public charging graphic

11 kW LADING

Mustang Mach-E public charging graphic

50 kW LADING

Mustang Mach-E public charging graphic

150 kW IONITY-LADING

Ford Mustang Mach-E in motion side view

OPPTIL 600 KM REKKEVIDDEWLTP Mach-E

Ingen flere stopp ved bensinpumpen.

PLANLEGG DIN REISE

HVA PÅVIRKER REKKEVIDDEN?