Bygg din Ford Bestill prøvekjøring Finn din forhandler Bestill service Ask Ford
Home > Opplev Ford > Om Ford > Ford Blog > Ford med stor global produksjon av respiratorer og smittevernutstyr
Ford factory with sewing mashines

Ford med stor global produksjon av respiratorer og smittevernutstyr

Som et bidrag i kampen mot koronaviruset produserer Ford enorme mengder med personlig beskyttelsesutstyr og livsnødvendige respiratorer ved en rekke av sine produksjonsanlegg i Europa og USA.

De siste månedene har Ford lånt ut sin produksjons- og ingeniørkompetanse for å produsere akuttmedisinsk utstyr og annet som helsepersonell og andre i førstelinjen i kampen mot koronaviruset trenger. Dette er et ledd i Fords globale initiativ «Project Apollo».

– Hos Ford føler vi en dyp forpliktelse til å ta grep og bidra i tiden vi er inne i nå, akkurat som vi har gjort gjennom hele vår 117 år lange historie.  Dette er en kritisk tid for USA og for resten av verden, og det er en tid for samarbeid og handling, sa styreformann i Ford Motor Company, Bill Ford, i forbindelse med lanseringen av den omfattende innsatsen.

Stor respiratorproduksjon i USA og Europa

Mens det ved Fords anlegg i Dagenham i England skal produseres 15 000 respiratorer Fords fabrikk i Rawsonville i Michigan ombygd for å kunne produseres hele 50 000 respiratorer før 4. juli.

Ford Research and Innovation Centre i Aachen i Tyskland bidro sammen med 3M i utviklingen av en ny heldekkende maske med egen pustehjelp tiltenkt de som jobber i helsetjenesten med koronapasienter. Den såkalte PAPR (Powered Air Purifying Respirator) blir nå produsert ved Fords fabrikk utenfor Flat Rock Michigan i USA. De skal produsere mer enn 100 000 av de avanserte heldekkende maskene.

Ford bruker blant annet teknologi fra seteventilasjonen i verdens mest solgte pickup, Ford F-150 til de heldekkende maskene. 3M og Ford vil donere alt de tjener på salg av PAPR til veldedige organisasjoner som deltar i kampen mot koronaviruset.

Skal produsere 1,3 millioner smittefrakker av kollisjonsputestoff

I et samarbeid med Joyson Safety Systems har Ford tatt i bruk materialet som brukes i kollisjonsputer for å utvikle smittefrakker til helsepersonell. Disse kan brukes opptil 50 ganger. Målet er å produsere 1,3 millioner smittefrakker innen juli. Også i Europa produserer Ford smittefrakker.

Ford har også brukt sin ekspertise innen masseproduksjon til å hjelpe selskapet Termo Fisher Scentific med å tredoble sin produksjon av koronatester i USA.

I tillegg til alt dette har Ford ved en rekke av sine fabrikker over hele verden produsert millioner av beskyttende ansiktsvisirer og ansiktsmasker. Disse doneres til helsevesenet og dekker også Ford sine egne ansattes behov for beskyttelsesutstyr.

Stort bidrag fra Ford-ansatte

Ford Motor Company Fund har også utviklet et eget program hvor ansatte i Ford kan bidra med donasjoner. For hver ansatte-donasjon bidrar Ford Fund og styreformann Bill Ford personlig med den samme summen.

Ford Fund har også lansert «Read and Record». Dette er et prosjekt for å lage et virtuelt bibliotek med Ford-ansatte som leser barnebøker for 1,3 milliarder barn og unge som har vært - eller er - hjemme fra skolen på grunn av virusspredningen.

–  Vi oppfordrer alle Ford-ansatte i Norge til å hjelpe til lokalt og gjerne donere penger. Mange av våre forhandlere bidrar allerede lokalt med blant gratis hente-/ og bringetjeneste av biler som skal på service.. Det er viktig at alle nå og i den usikre tiden som vi er oppe i gjør det de kan for å hjelpe dem som trenger det, sier adm.dir. i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Top