Home > Nyttekjøretøy > RANGER > Svalbard darkness

Nye Ranger Black Edition - mørkere og tøffere!

Totalt mørke og det ekstreme, arktiske landskapet på Svalbard er kulisse når vi lanserer vår nye, helsvarte og tøffe spesialutgave av Europas mest solgte pickup, Ford Ranger Black Edition.

Testes til det ekstreme

Bak rattet i den eksklusive varianten av Ranger følger vi tre av innbyggerne i Longyearbyen i deres daglige gjøremål under ekstreme, klimatiske forhold. 78 grader nord er det nemlig bekmørkt 110 dager i året. Vær, vind og temperaturforhold er ofte av det aller tøffeste slaget. De færreste takler mørket og det ekstreme miljøet like godt som Svalbards innbyggere. De færreste takler det like bra som nye Ford Ranger Black Edition.

Silje bor alene i den arktiske ødemarken

Jeg bor alene i en hytte utenfor byen med hunden min. Det er ikke alle som takler dette, men jeg elsker det. Det er dette jeg er skapt for. Silje jobber på flyplassen, og er en av få innbyggere som er født og oppvokst i Arktis. Hytten er uten innlagt vann, og ligger øde til. Det er akkurat slik Silje vil ha det. Det er farlig, men jeg elsker å gå ut og det er ingenting der, bare villmark. Da kjenner jeg at jeg virkelig lever.

Martin har funnet et perfekt liv på Svalbard

Enten så er du skapt for dette, eller så er du det ikke. Dette er bare en dag i mørke. Nå er det bare 100 dager til solen skinner igjen. Martin jobber som snekker, og bor alene sammen med 12 huskyer midt i villmarken. Selv om nærmeste butikk ligger bare 15 kilometer fra hytta, kan kjøreturen ta ham fra 10 minutter til halvannen time, avhengig av været. De fleste vil nok beskrive livet jeg lever som hardt. For meg er dette perfekt.

Benjamin dyrker grønnsaker i det totale mørke

Jeg prøver bare å dyrke grønnsaker til innbyggerne her, i det totale mørket og i 20 minusgrader.

Benjamin kommer opprinnelig fra USA. Han prøver på det mange mener er umulig. Han dyrker egne grønnsaker i det kalde, mørke og ugjestmilde miljøet på Svalbard.

Alle sammen har sin måte å overleve i mørket på, sin måte å få hjulene til å gå rundt i dette Svalbard-eksperimentet.

Du liker kanskje også disse…

Top