Home > Eiere > Min Bil > Sikkerhetsinnkalling > Kuga PHEV Safety Action

Sikkerhetsmelding – Ford Kuga ladbar hybrid

Dato: 12.10.20

Ford har opprettet en sikkerhetskampanje for Kuga ladbar hybrid. Alle eiere av affekterte biler har blitt varslet med brev og/eller e-post.

Nedenfor vil vi forklare mer om hvilke tiltak vi har iverksatt, men først og fremst vil vi forsikre deg om at sikkerheten til våre kunder er vårt viktigste fokus i alt vi gjør.

 

Vi har identifisert årsaken til problemet, som er høyspenningsbatteriet, og det er knyttet til en produksjonsfeil i battericellene. Dette er årsaken til at et lite antall Kuga ladbare hybrider har opplevd feil som tidligere beskrevet. Vi har derfor besluttet å skifte høyspenningsbatteriet i berørte biler. For å utføre denne reparasjonen vil vi trenge din bil en hel dag for å sikre installasjon av ny batteripakke og oppdatere nødvendig programvare.

Nå som årsaken er kjent og reparasjon godkjent er det naturlig å ønske dette utført så raskt som mulig. Det er en rekke faktorer som vil påvirke hvor raskt vi kan reparere din bil.

 • Vi vil prioritere reparasjon av kjøretøy etter kjøpstidspunkt.
 • Tilgang på deler og logistikk er krevende, men vi vil være i stand til å starte reparasjon sent i desember og fortsetter til vi er ferdige, mest sannsynlig i løpet av mars.
 • Når det er tid for reparasjon av din bil vil vi tilby henting- og levering og sikre at du har en egnet erstatningsbil så lenge din bil er på verkstedet, hvis du har behov for dette. 
 • Vi vil komme tilbake til deg vedrørende tid for planlagt reparasjon av din bil.

Som tidligere kommunisert vil du motta et gavekort på kr 5000 for drivstoff som kan benyttes på Circle K i Norge. Vi forventer at du får dette tilsendt tidlig i november. Din gratis 3-års serviceavtale (to årlig kontroller og en hovedservice) er allerede registrert.

 

Vi beklager de ulemper dette medfører for deg som kunde og vil forsikre deg om at vi arbeider hardt for at du så raskt som mulig skal få fullt ut glede av din Kuga ladbar hybrid.

I mellomtiden ber vi om at du ikke benytter ladekabel for å lade høyspenningsbatteriet og kun benytter kjøremodus Auto EV (normal drift) og ikke i kombinasjon med Sport eller Dyp snø/sand. Din bil er trygg å benytte i Auto EV (normal drift).

Om du ikke allerede har gjort det vil vi oppfordre deg til å koble opp din Kuga til FordPass-appen (Apple App Store eller Google Play), slik at den nyeste programvaren kan lastes inn i bilen din og du er sikret oppdatert informasjon til enhver tid. Se video for hvordan du kobler opp ditt kjøretøy til FordPass-appen. Du kan også finne siste status på ford.no.

 

Ford ønsker å takke deg for din tålmodighet og vi beklager på det sterkeste de ulemper dette medfører.

Vi vil oppdatere denne siden med ny informasjon og kontakte deg gjennom e-post. For å oppdatere dine kontaktdetaljer ber vi deg logge deg inn på Ford Account. Her vil du for øvrig også finne mer informasjon om din bil, som for eksempel instruksjonsbok, software oppdateringer, hjelpe videoer, live chat med mer. Din innlogging til Ford Account og FordPass er de samme.

Dersom du har spørsmål må du gjerne ta kontakt med kundeservice på telefon 800 56 105, mail infonor@ford.com eller på chat https://www.ford.no/nyttig-info/kontakt

Kundeservice er tilgjengelig fra 08:00 til 16:00 mandag-fredag.

Ofte stilte spørsmål - Kuga ladbar hybrid sikkerhetsmelding

 • Ford overvåker kontinuerlig kvaliteten på produksjonsprosessene og på bilene som brukes av våre kunder. Ford har identifisert en mulig sikkerhetsfeil knyttet til høyspenningsbatteri på Kuga ladbar hybrid. Dette var en mulig sikkerhetsfeil på biler bygget før 25. juni 2020, men av sikkerhetsmessige hensyn var vi valgt å omfatte alle Kuga ladbare hybrider.

 • Vi er kjent med et veldig lite antall branntilfeller som vi undersøker i detalj. Vi er ikke kjent med ulykker eller skader knyttet til disse tilfellene.

 • Ford evaluerer ulike reparasjonsmetoder, men har ikke konkludert på nåværende tidspunkt. Bilen kan trygt benyttes i kjøremodus Auto EV (normal drift).

 • Inntil reparasjon er utført skal kun Auto EV (normal drift) kjøremodus benyttes. Bilen er trygt å benytte i denne innstillingen. Bilen skal ikke lades ved valg av annen kjøremodus enn Auto EV eller ved bruk av ekstern kabel. Så snart en medode for utbedring er klar vil vi ta kontakt slik at du kan bestille en verkstedtime som passer deg.

 • I Auto EV (normal drift) vil kun en liten del av batteriet bli benyttet for lagring av regenerert energi. Det vil kun forekomme begrenset lading av batteriet og kjøretøyet er trygt å bruke i denne kjøremodusen.

 • Kuga ladbar hybrid har fire ulike kjøremodus.

   

  • Auto EV (normal drift) – kjøremodusen kundene skal bruke inntil omarbeiding er utført – bruker automatisk elektrisk energi hvis tilgjengelig og legger til motoren ved behov. Bilen velger automatisk denne kjøremodusen ved oppstart.
  • EV senere – sparer høyspenningsbatteri for senere bruk – anmoder om å ikke bruke denne.
  • EV Nå – Starter ren elektrisk modus såfremt batteriet har nok energi til å støtte dette. – anmoder om å ikke bruke denne.
  • EV Lading – Lader batteriet mens du kjører for senere bruk, for eksempel i byområder. – anmoder om å ikke bruke denne.

   

  Kun Auto EV (normal drift) skal brukes inntil videre.

 • I tilfellet du har spørsmål må du gjerne ta kontakt med kundeservice på telefon 800 56 105, infonor@ford.com eller på chat.

Top