Home > Eiere > Min Bil > Sikkerhetsinnkalling > Kuga PHEV Safety Action

Sikkerhetsmelding – Ford Kuga ladbar hybrid

Ford har publisert en sikkerhetsmelding for Ford Kuga ladbar hybrid.

Vi takker deg for din forståelse og beklager på det sterkeste de utfordringer dette medfører for deg.

Vårt tekniske team arbeider med høyeste prioritet for å løse utfordringene som nå forhindrer deg fra å lade din Ford Kuga ladbare hybrid.

Hvis du eier en Ford Kuga ladbar hybrid har du allerede fått eller vil få brev om en mulig sikkerhetsfeil. Dette brevet er et offisielt varsel om en mulig identifisert sikkerhetsfeil. Vennligst les brevet nøye og følg instruksjonene det gir. Varselet gjelder alle registrerte Ford Kuga ladbare hybrider, inkludert de bilene som har fått utbedret dette før levering eller ved et tidligere verkstedbesøk.

Kjøring og lading av din Kuga ladbar hybrid

Vi anmoder om å ikke lade høyspenningsbatteriet og at bilen forblir i standard driftmodus, Auto EV (normal drift) for alle kjøreturer. Når bilen er i Auto EV lades høyvoltsbatteriet kun marginalt og all regenerering av energi vil bli brukt til drift.

Vi vil fortsette å arbeide for at du skal ha et godt produkt, retter eventuelle produksjonsfeil, responderer raskt og holder deg informert. Vi vil ta kontakt med deg så snart vi kan utbedre feilen som er identifisert på Ford Kuga ladbar hybrid. Vi vil også oppdatere denne siden med ny informasjon og kontakte deg gjennom e-post. For å oppdatere dine kontaktdetaljer ber vi deg logge deg inn på Ford Account. Her vil du for øvrig også finne mer informasjon om din bil, som for eksempel instruksjonsbok, software oppdateringer, hjelpe videoer, live chat med mer. Din innlogging til Ford Account og FordPass er de samme.

I tilfellet du har spørsmål må du gjerne ta kontakt med kundeservice på telefon 800 56 105, infonor@ford.com eller på chat.

Ofte stilte spørsmål - Kuga ladbar hybrid sikkerhetsmelding

 • Ford overvåker kontinuerlig kvaliteten på produksjonsprosessene og på bilene som brukes av våre kunder. Ford har identifisert en mulig sikkerhetsfeil knyttet til høyspenningsbatteri på Kuga ladbar hybrid. Dette var en mulig sikkerhetsfeil på biler bygget før 25. juni 2020, men av sikkerhetsmessige hensyn var vi valgt å omfatte alle Kuga ladbare hybrider.

 • Vi er kjent med et veldig lite antall branntilfeller som vi undersøker i detalj. Vi er ikke kjent med ulykker eller skader knyttet til disse tilfellene.

 • Ford evaluerer ulike reparasjonsmetoder, men har ikke konkludert på nåværende tidspunkt. Bilen kan trygt benyttes i kjøremodus Auto EV (normal drift).

 • Inntil reparasjon er utført skal kun Auto EV (normal drift) kjøremodus benyttes. Bilen er trygt å benytte i denne innstillingen. Bilen skal ikke lades ved valg av annen kjøremodus enn Auto EV eller ved bruk av ekstern kabel. Så snart en medode for utbedring er klar vil vi ta kontakt slik at du kan bestille en verkstedtime som passer deg.

 • I Auto EV (normal drift) vil kun en liten del av batteriet bli benyttet for lagring av regenerert energi. Det vil kun forekomme begrenset lading av batteriet og kjøretøyet er trygt å bruke i denne kjøremodusen.

 • Kuga ladbar hybrid har fire ulike kjøremodus.

   

  • Auto EV (normal drift) – kjøremodusen kundene skal bruke inntil omarbeiding er utført – bruker automatisk elektrisk energi hvis tilgjengelig og legger til motoren ved behov. Bilen velger automatisk denne kjøremodusen ved oppstart.
  • EV senere – sparer høyspenningsbatteri for senere bruk – anmoder om å ikke bruke denne.
  • EV Nå – Starter ren elektrisk modus såfremt batteriet har nok energi til å støtte dette. – anmoder om å ikke bruke denne.
  • EV Lading – Lader batteriet mens du kjører for senere bruk, for eksempel i byområder. – anmoder om å ikke bruke denne.

   

  Kun Auto EV (normal drift) skal brukes inntil videre.

 • I tilfellet du har spørsmål må du gjerne ta kontakt med kundeservice på telefon 800 56 105, infonor@ford.com eller på chat.

Top