HVORDAN KAN VI HJELPE DEG?

Skriv inn ditt spørsmål…
Home > Eiere > Brukerstøtte > Spørsmål og svar
FAQs page

Ofte stilte spørsmål

 • Hvor ofte bør min bil ha service?
  Instruksjonsboken inneholder informasjon om serviceintervallene som gjelder for din bil. Du kan også finne serviceintervallene for din Ford på nettsiden:

  www.etis.ford.com/fordservice

  Hvorfor bør jeg la en Ford-forhandler eller et Ford-autorisert verksted foreta service på min bil?
  I likhet med alle biler, trenger din Ford regelmessig service for å holde seg i best mulig stand og opprettholde sin verdi. Ford-forhandlere og Ford-autoriserte verksteder har spesialopplærte Ford mekanikere, eget Ford-verktøy og det aller nyeste datadiagnoseutstyret som brukes spesielt på din Ford.

  Hvor kan jeg få utført service på min bil?
  Din lokale Ford-forhandler eller et Ford-autorisert verksted vil med glede hjelpe deg med alle dine spørsmål vedrørende service og ordne med bestilling av service på din bil.

  Finn ditt nærmeste Ford-autoriserte servicepunkt.

  Hva bør jeg gjøre mellom servicer?

  • Sjekk nivå på oljepinnen regelmessig og før du legger avgårde på lengre turer.
  • Viskerbladene slites over tid og mister sin effekt. Skift viskerblader en gang i året slik at du får førsteklasses sikt hele året.
  • Sjekk kjølevæskenivået og etterfyll ved behov, men bare når motoren er kald.
  • Sjekk dekktrykket regelmessig og juster ved behov. Feil dekktrykk påvirker sikkerhet, kjøreegenskaper og dekkenes levetid.
  • Sjekk om det er kuttskader på sideveggene.
  • Sjekk alle lysene regelmessig, ikke glem retningslys, bremse – og tåkelys.

  Vennligst sjekk din instruksjonsbok for mer informasjon om vedlikehold.

  Hva er korrekt dekktrykk på min bil?
  Dekktrykket avhenger av flere faktorer som dekkstørrelse, last og biltype. Vennligst sjekk instruksjonsboken for korrekt dekktrykk til din bil. 

  Hvilken mobiltelefon er kompatibel med tilkoblingssystemet i min Ford?
  På Ford sin portal for mobilkompatibilitet  kan du finne ut hvilket tilkoblingssystem som finnes i din bil, hvilke funksjoner du kan forvente å ta i bruk med din aktuelle mobiltelefon og ikke minst sammenlikne andre telefoner i henhold til kompatibilitet med din Ford.

  Hvordan oppdatere kartverket på min integrerte navigasjon?
  Kartoppdatering til det integrerte navigasjonssystemet i din Ford oppdateres ved kjøp og installasjon av nyeste utgave SD-kort/CD/DVD hos din Ford-forhandler. Dersom du oppdager dårlig dekning på kart (manglende veier) kan du bidra til at dette raskere blir rettet opp i og oppdatert ved å rapportere mangelen her.

  Hvordan får jeg tak i radiokoden til min bil?
  Av sikkerhetsmessige årsaker håndterer våre forhandlere dette etter strenge og kontrollerte prosedyrer. Vi ber dem reise til din nærmeste Ford-forhandler og de vil hjelpe deg. I de fleste tilfeller vil det være nødvendig å ta ut radioenheten for å lese av serienummer og du må regne med å bli fakturert for dette. Ford Motor Norge AS beklager at vi ikke kan hjelpe deg direkte, men denne prosedyren er en av mange som er innført for å møte kunders behov for økt sikkerhet på sin bil.

  Hvordan får jeg tak i nøkkelkoden til min bil?
  Av sikkerhetsmessige årsaker håndterer våre forhandlere dette etter strenge og kontrollerte prosedyrer. Nøkkelkodene er kun tilgjengelig hos førsteselgende forhandler og vi må derfor deg ta kontakt med dem. Dersom du ikke kjenner til hvem som er selgende forhandler kan du kontakte kundeservice hos Ford Motor Norge AS og de kan hjelpe deg med å finne navn og telefonnummer til den Ford-forhandlere som solgte bilen ny.

  Ford Motor Norge AS beklager at vi ikke kan hjelpe deg direkte, men denne prosedyren er en av mange som er innført for å møte kunders behov for økt sikkerhet på sin bil.

 • Hva er fordelen med å benytte Ford Originaldeler?
  Din Ford startet sitt liv med bare originale Ford-deler, designet og konstruert for perfekt tilpasning, varig ytelse og full sikkerhet. Å erstatte en Ford Originaldel med en del som ikke matcher alle relevante kriterier, kan fundamentalt endre bilens ytelser. Ford Originaldeler betyr perfekt tilpasning uten bruk av makt, uten åpninger eller skjevheter, dvs. at mekanikerne bruker minst mulig tid på monteringen, samt at de tilfredsstiller Fords strenge krav til kvalitet og sikkerhet. Dette sikrer maksimal ytelse og best mulig bruktbilverdi.

  Du ser at det er en Ford Originaldel på merkingen. Vårt lett gjenkjennelige varemerke vises ofte på et lett synlig sted.

 • Hvordan kan jeg vite om min bil har utestående tiltak?
  Ford overvåker kontinuerlig kvaliteten på produksjonsprosessene og på bilene som brukes av våre kunder. I de tilfeller hvor det er nødvendig å gjennomføre tiltak knyttet til din sikkerhet vil vi sende et brev til registrert eier av bilen direkte. Dersom det er tiltak som bør utbedres, men som ikke er tilknyttet sikkerhet vil dette bli gjennomført ved neste besøk og et autorisert Ford-verksted.

  Som Ford kunde har du selvfølgelig også mulighet til selv å sjekke om det er utestående tiltak på din bil.

  Dersom det er utestående kampanjer på din bil ber vi dem kontakte et autorisert Ford-verksted for å avtale tid for kontroll og eventuelle utbedringer. Kontroll og utbedringer av utestående tiltak utføres kostnadsfritt og verkstedet vil gjøre sitt ytterste for å begrense bryderiet for deg som Ford-eier.

 • Hvorfor skal jeg velge Ford Forsikring?
  Ford Forsikring er utviklet for å gi deg som Ford-eier en enkel, oversiktlig og trygg bilforsikring. Dersom uhellet skulle være ute, skal du være sikker på at du og dine nærmeste har en forsikring som sikrer dere mot økonomiske overraskelser. Kontakt Ford Forsikring kundeservice på 815 75 200 eller fordforsikring@if.no

 • Når din Ford kommer til «veis ende» vil vi tilby gratis gjenvinning når kjøretøyet leveres til en godkjent gjenvinningsstasjon.

  Betingelser for gratis gjenvinning
  Gratis gjenvinning gjelder forutsatt at din Ford møter følgende betingelser

  • Kjøretøyet er en personbil med opptil ni seter og med en totalt vekt på inntil 3,5 tonn.
  • Kjøretøy må være komplett, det vil si inneholde de viktigste komponentene slik som motor, girkasse, karosseri, hjul og katalysator (om montert)
  • Kjøretøyet inneholder ikke avfall (f.eks. hage-/husholdningsavfall, ekstra dekk etc.)

  Direktiv for opphugging av biler/behandling ved «veis ende»
  Direktivet for opphugging av biler/behandling ved "veis ende" (2000/53/EC) forlanger at produsentene tar en betydelig del av kostnadene ved å behandle opphugningsklare biler med ingen eller negativ markedsverdi for alle sine merker). Produsentene og deres samarbeidspartnere må i tillegg tilfredsstille strenge resirkuleringsmål - 85 % av bilens vekt i 2006 og 95 % innen 2015.

  Finn din nærmeste gjenvinningsstasjon
  I samarbeid med Autoretur AS "tar vi tilbake" ethvert Ford kjøretøy til gjenvinning helt gratis, uansett når det ble registrert første gang. Kontakt Autoretur direkte på telefon 22 07 52 50

 • Ford har aktivert en sikkerhetskampanje for Ford Kuga ladbar hybrid.

 

<%-DealerName%>

<% if (CustomerRatingsCombined) { %> <% } %> <% if (serviceList) { %>

<%- serviceList %>

<% } %> <% if (todayClosingTime) { %>

Åpent i dag til kl. <%-todayClosingTime%>

<% } %> <% if (todayPartsClosingTime) { %>

Delelager åpent til <%-todayPartsClosingTime%>

<% } %> <% if (todayServiceClosingTime) { %>

Verksted åpent til <%-todayServiceClosingTime%>

<% } %>
<% _.forEach(formattedAddress, function(addressLine) { %>

<%- addressLine %>

<% }); %>
<% if (PrimaryPhone) { %>

<%- PrimaryPhone %>

<% } %>

  Veibeskrivelse

  Detaljer

Top