Kjøp FordBedriftskundeVarebiler og pickuper

Unnamanøvreringsassistent

Unnamanøvreringsassistenten er designet for å støtte deg når du reagerer for å prøve å manøvrere deg selv unna en kollisjon.

Forestill deg at du nærmer deg et saktegående eller stoppet kjøretøy. Du la ikke merke til dette tidligere og prøver nå å unngå et sammenstøt. Bilen din vil da bruke kamera- og radarsensorteknologien for å bruke førkollisjonsassistenten med automatisk nødbremsing.
Du bestemmer deg imidlertid for at bremsing alene ikke vil unngå kollisjonen, og i stedet bestemmer deg for å styre unna hindringen.

Det er da unnamanøvreringsassistenten aktiveres for å gi ekstra styrestøtte, noe som maksimerer sjansen for et vellykket resultat.

 

Fordeler for deg

  • Ved unnamanøvrering støtter systemet sjåføren i å minimere over- eller understyring for å oppnå best mulig sjanse for å dempe eller unngå en kollisjon.

 

Hvordan fungerer det?

Hvis du må ty til unnvikende styring, støtter systemet sjåføren i å minimere over- eller understyring for å oppnå best mulig sjanse for å dempe eller unngå en kollisjon.

Etter at du vrir på rattet i et forsøk på å unngå en kollisjon med en annen trafikant, bruker systemet ekstra styremoment for å hjelpe deg med å styre rundt hindringen. Etter at du har passert trafikanten, bruker systemet styremoment når du dreier på rattet for å styre tilbake til kjørefeltet. I praksis føles rattet lettere eller tyngre for deg, noe som oppmuntrer deg til å justere styringen til optimal effekt. Systemet deaktiveres etter at du har passert hindringen.

Sjekk brukerhåndboken for detaljert instruksjon om funksjonens begrensninger og viktig sikkerhetsinformasjon.

 

Se det i aksjon

Denne korte filmen demonstrerer en situasjon der unnamanøvreringsassistenten potensielt kan støtte handlingene dine for å unngå en kollisjon.

Ford.no bruker informasjonskapsler og lignende teknologier på dette nettstedet for å forbedre nettopplevelsen din og for å vise deg skreddersydd reklame.

Du kan administrere informasjonskapsler når som helst på Administrer innstillinger for informasjonskapsler-siden, men dette kan begrense eller forhindre bruk av bestemte funksjoner på nettstedet.