Kjøp FordBedriftskundeVarebiler og pickuper

Antikollisjonssystem

Antikollisjonssystemet hjelper deg med å holde trygg avstand til kjøretøyet foran deg. Den støtter også bevisstheten din om behovet for å gjøre noe for å unngå trafikk som plutselig bremser og andre trafikanter som syklister og fotgjengere.

Om nødvendig forbereder den bremsene dine, lukker mellomrommet mellom bremseklossene og -skiven, og reduserer tiden det tar før bremsene aktiveres når du er i stand til å reagere.

Til slutt, om nødvendig, kan funksjonen ta kontroll over bilens bremser for å forhindre en kollisjon eller redusere omfanget av et sammenstøt.

 

Fordeler for deg

  • Funksjonen hjelper deg å holde trygg avstand til kjøretøyet foran
  • Den hjelper deg med å overvåke langsommere trafikk og trafikanter som potensielt kan bli en fare
  • Den reduserer tiden det tar å reagere på en farlig situasjon
  • Til syvende og sist kan den forhindre en kollisjon eller dempe effektene

 

Hvordan fungerer det?

Systemet bruker en forovervendt radar og et kamera for hele tiden å analysere veien foran bilen. Konkret ser det veien fremover etter lastebiler, biler og syklister som beveger seg i samme retning. Det leter også etter fotgjengere som krysser veien til bilen.

Hvis en bil eller syklist foran deg bremser ned eller stopper, eller en fotgjenger går ut i veien, vil systemet overvåke om du iverksetter tilstrekkelig tiltak for å unngå en kollisjon.

 

Hvis systemet beregner at du ikke gjør det, vil første trinn være å gi synlige og hørbare varsler.

Hvis du ikke reagerer disse advarslene, eller reagerer for lite, vil systemet koble inn bremsene med tilstrekkelig kraft til å bilen til å stoppe og unngå en kollisjon i situasjoner der hastigheten til bilen foran er ca. 30 km/t. Ved høyere hastigheter enn dette vil systemet kunne minimere alvorlighetsgraden av kollisjonen.

Sjekk brukerhåndboken for detaljert instruksjon om funksjonens begrensninger og viktig sikkerhetsinformasjon.

 

Se det i aksjon

Antikollisjonssystemet hjelper sjåføren med å forhindre en kollisjon med uventede farer på veien foran.

Ford.no bruker informasjonskapsler og lignende teknologier på dette nettstedet for å forbedre nettopplevelsen din og for å vise deg skreddersydd reklame.

Du kan administrere informasjonskapsler når som helst på Administrer innstillinger for informasjonskapsler-siden, men dette kan begrense eller forhindre bruk av bestemte funksjoner på nettstedet.